Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kertem, teraszom

Épinfó - Aktuális

< >

EPS habok tűzvédelmi kérdései - az Austrotherm Akadémia 5. előadása

Hírek 2006. 11. 29.

Ma érkezett hír az AustrothermAkadémia 5. előadásáról: 

"Az AustrothermAkadémia honlapra felkerült az idei utolsó, ötödik előadás anyaga is, EPS habok tűzvédelmi kérdései címmel. Ebben az előadásban a jelenlegi, hatályos rendelkezéseket ismertetjük. Tisztázzuk, hogy mely szerkezetekben nem lehet alkalmazni a polisztirolhabokat, és melyek azok a szerkezetek, ahol a rendeletek alapján alkalmazható. Különös figyelmet fordítunk a lapostetők és a homlokzatok követelményeire. Az utóbbiaknál a vizsgálatok menetét is ismertetjük, sőt, külföldi példákkal illusztráljuk, hogy a homlokzati hőszigetelő rendszerben alkalmazott EPS habok nagy biztonsággal felelnek meg az elvárható követelményeknek.

Említettük, hogy az előadás a jelenlegi szabályozást tartalmazza. Tudjuk, hogy ez átdolgozás alatt van, és mihelyst az új szabályozás hatályba lép (ez nem várható egyhamar), azt is ismertetni fogjuk.

Az előadást most is kérdésekkel zárjuk, amire a regisztrált "hallgatók" válaszolhatnak. A leggyorsabb válaszolónak járó P. Nagy József Akusztika c.   könyvét idén utolsó alkalommal lehet megnyerni, érdemes hát igyekezni. A korábban leggyorsabbnak bizonyult helyes megfejtők már megkapták jutalmukat. Az utolsó előadás után a legjobb megfejtők között pedig három, épületenergetikai modullal kiegészített WinWatt Cinege programot sorsolunk ki, ami már az épületek energiatanúsításában is segítséget nyújt.

Természetesen, aki még nem regisztrálta magát, még mindig megteheti, és válaszolhat a korábbi kérdésekre is. A válaszokat csak a sorsolás után adjuk meg a honlapunkon, így még mindenki eséllyel indulhat a programért. A sorsolás eredményéről, és a helyes megfejtésekről december elején levélben értesítjük."

További információ:

Kovács Zoltán Austrotherm Kft., Kruchina Sándor AustrothermAkadémia

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Új lendületet adhat az építkezéseknek a kedvezményes lakásáfa megtartása

Hírek 2020. 07. 02.

Az építőipari munkahelyek védelme, az ingatlanpiac és az építőipar erősödését várja az újHÁZ Centrum a barnamezős beruházások kedvezményes lakásáfájától. Úgy vélik, az öt százalékos áfa alkalmas arra, hogy a koronavírus okozta ágazati visszaesést mérsékeljék, valamint, hogy a rozsdaövezetekben elinduljon a városfejlesztés új hulláma

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?