Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

16 millió Ft értékű építőanyag gyermekintézmények és műemlékek számára

Hírek 2010. 09. 24.

Minden építőelem fontos, minden apró segítség számít 

Idén ősszel építőanyag gyártók összefogásával életre hívott Várépítő Pályázaton számos olyan termékre lehet pályázni, amelyek az elmúlt időszak szeszélyes időjárása miatti felújításokon, illetve a jövőbeli hasonló károk elkerülése érdekében szükségesek lehetnek. De természetesen nem csupán az árvíz sújtotta települések intézményeinek pályázatát várják.

A gazdasági recesszió és az elmúlt időszak természeti katasztrófái miatt talán még a korábbi éveknél is kevesebb forrás juthat a gyermekintézmények és a műemlékek, akár régen szükségessé és indokolttá vált felújítására, bővítésre.

A VÁRÉPÍTŐ Pályázaton azonban összesen 16,3 millió Ft+ÁFA értékben várnak gazdára a Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerei és színes vakolatai, a Bachl szigetelőanyagai, a Buderus fűtési rendszerei, a Creaton kerámia tetőcserepei, a Dörken vízelvezetői és tetőfóliái, a Nádép-Fabeton vízelvezető termékei, zajvédő kerítései, valamint falazó anyagai, a Prefa ereszcsatornái, a Ruukki ereszcsatornái, valamint a Tondach kerámia tetőcserepei.

A felajánlások cégenként 300 000 Ft és 5 000 000 Ft között mozogtak, ami azt mutatja, hogy több cég úgy gondolta, ha kisebb összeggel is, de igyekszik támogatni az ügyet.

Az E-Build és a Proidea internetes portál, valamint a Magyar Építéstechnika közösen Jövőkuckó-különdíjat is felajánlott egy VÁRÉPÍTŐ-pályázó számára. A cégek által kiválasztott pályázó ötszázezer forint készpénzt, valamint a felajánló médiumok munkatársainak szakértelmét és kétkezi segítségét veheti igénybe az építkezés, felújítás során.

„Ezek az intézmények gyakran más dimenzióban gondolkodnak, mint egy cég: előfordul, hogy az alig százezer forint értékű terméktámogatás ad erőt az intézmény vezetésének a beruházás többi forrása előteremtéséhez. Egy-egy aprónak tűnő segítség az intézmény megújulását indíthatja el, és ezek a projektek gyakran egészen kis beruházások, amelyek más forrásból nehezen finanszírozhatóak. Ezért örültünk, hogy 9 cég jelentkezett és hálásan megköszöntünk minden felajánlást, hiszen tudtuk, minden cég erejéhez és budgetjéhez mérten próbál segíteni ezeken az intézményeken vagy szívén viseli az épített örökség sorsát.” – mondta Rajki Diána, a kiíró tulajdonosa.

A 17. budapesti Lakásvásáron bemutatkozó Várépítő Pályázaton gyermekintézmények és műemlékek pályázhatnak a felajánló építőanyag gyártó cégek termékeire.

A pályázati felhívást és a részvételi feltételeket tartalmazó kiírást október folyamán mintegy 6 200 gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapja kézhez, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati űrlapok a www.varepitopalyazat.hu oldalról már letölthetőek.

A pályázat kiemelt médiapartnere, a Lakásvásár Médiacsoport és az Otthon, valamint médiapartnerei a Klub Rádió és a VeszprémTV Épi-Tech Magazinja, szakmai médiapartnerek az archicentrum.hu, a Bautrend, a bautrend.hu, az E-build és a proidea.hu, az epiteszforum.hu, az eptar.hu, a homegarden.hu, az Építési Megoldások, az epitesimegoldasok.hu, a Metszet, a Magyar Építéstechnika, a muszakilapok.hu, a tervlap.hu.

A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Téglás Szövetség.

Ki indulhat a Várépítő Pályázaton?

A Várépítő Pályázaton azon intézmények, önkormányzatok, műemlékek tulajdonosai, kezelői indulhatnak, akik 2011. évben beruházási tevékenységre készülnek, és annak megvalósításához szükségük van a felajánló cégek által rendelkezésre bocsátott termékekre.

A gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával. A műemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan országos védettségű műemléképületek vannak, amelyeken az adott évben felújítási munkálatokat kezdenek.

A Várépítő Pályázattal kapcsolatos dátumok

  • Meghirdetés: 2010. szeptember 24. – a 17. budapesti Lakásvásáron
  • Beadási határidő: 2011. április 8. 12.00
  • Döntési határidő: 2011. május 27.
  • Értesítési határidő: 2011. június 10-ig, azaz a pályázaton elnyert termékek – a szükséges feltételek kielégítés esetén - már 2011. nyarán felhasználhatóak.

A cégektől független zsűri dönt

A termékek odaítélésén dogozó zsűri munkáját a cégektől független neves közéleti személyiségek látják el.

Mindkét kategóriában a zsűri elnöke Vadász György, Kossuth és Ybl díjas építész. A gyermekintézményi zsűri tagjai Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő Rajki Diána, a kiíró, a Build-Communcation Kft. tulajdonosa.

A műemléki zsűri tagjai Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Kossuth díjas alkotó, Winkler Gábor, Pápa Város főépítésze, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő és Rajki Diána, a kiíró, Build-Communcation Kft. tulajdonosa.

Ugyan a pályázati időszak elindult, de a szervezők várják azon cégek jelentkezését, amelyek e pályázat útján szívesen támogatják ezeket az intézményeket.

További információ és jelentkezés mind a termékeiket felajánló cégek mind a pályázó intézmények számára: www.varepitopalyazat.hu, info@varepitopalyazat.hu  T: (23) 611-028

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?