Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Energiahatékonyság a kulcsszó most az építőiparban

„Lakókomfort” konferencia a 17. Lakásvásáron, a Wienerberger közreműködésével

     A környezetvédelem és energiatakarékosság iránti globális felelősségvállalás most tetőzik a magyar építőiparban. Az új építésű épületeknek, lakóingatlanoknak ma már hazánkban is meg kell felelniük az Európai Uniós energetikai szabványoknak. A Magyar Téglás Szövetség a 17. Budapesti Lakásvásár kiállítás nyitónapján, 2010. szeptember 24-én délután konferenciát rendez a SYMA csarnokban azzal a céllal, hogy felhívja az építkezők figyelmét azokra a különleges szempontokra, amelyek egyre megkerülhetetlenebbek. A Lakásvásár nyitónapján Magyarország legjobb szakemberei ülnek össze annak érdekében, hogy gondolatot cseréljenek a témával kapcsolatban. A rendhagyó konferencián, az ingatlanszakma képviselőin túl építészek, építő- és környezetvédelmi mérnökök is jelen lesznek.

     A világ primerenergia felhasználásának csökkentése, a klímavédelem az építőipartól is hosszú távú stratégiát kíván. Energiát megtakarítani sokféleképpen lehet. Lehet-e úgy, hogy az ne kerüljön sokba, ne terheljük a természetes környezetet, és mindeközben otthonunk biztonságot adjon, és jó hatással legyen egészségünkre? Természetesen igen, hiszen még a legmagasabb fokú energiahatékonyság sem mond ellent a téglával történő fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő és azt meg is tartó építésnek a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

     A „Lakókomfort” című konferencián olyan lényeges, a lakások tervezése és vásárlása során felmerülő kérdések kerülnek terítékre, mint a „hőkomfort”, a „belső levegőminőség” vagy a „vizuális komfort”. A résztvevők a Wienerberger Téglaipari Zrt. előadóitól megismerhetik az „A+”-os energetikai besorolású téglaházak építésének legkorszerűbb fejlesztéseit. A rendezvényen az energiahatékony téglaházak építészeti megoldásairól és az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekről is szó lesz majd.

     A konferencián bemutatott rendszerek alkalmazásával vizsgálható a levegő minősége, a hőszigetelés minősége és ezzel együtt az energiahatékonyság is. Kiszűrhető ezáltal továbbá az alvászavart, feledékenységet, szívritmus-zavart, és depressziós megbetegedéseket „elektroszmog” is, amely az elektromos és mágneses mezők sugárzásaiból adódik.

Lakossági fórumok lakókomfort témában

     A konferencia kísérőrendezvényeként a közönségnapokon, 2010. szeptember 25-én és 26-án 13 órától a téma iránt érdeklődő látogatók a lakossági fórumon ismerhetik meg a lakókomfort témáját, a házépítéssel és vásárlással kapcsolatos legfontosabb kritériumokat. A fórumon a Wienerberger szakértői hasznos tanácsokkal segítik a vásárolni, építkezni szándékozókat is.

     A Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív falazási technológiájával és termékeivel a Magyar Téglás Szövetség standján ismerkedhetnek meg a látogatók. A POROTHERM PROFI és POROTHERM PROFI DRYFIX díjnyertes rendszer a tégla hagyományosan már bevált, sokat bizonyított kiváló tulajdonságait a napjaink kihívásaira fejlesztett, legmodernebb technológiákkal ötvözi.

Lakókomfort” konferencia 2010. szeptember 24.

Részletes program

  • 14:30 Megnyitó - Seres László, helyettes államtitkár, NGM
  • 14:40 Az elégedett lakó - Ingatlanfejlesztői döntés szempontjai - Kévés György, Kossuth- és Ybl-díjas építész
  • 15:00 Az épületfizikai minőség néhány diagnosztikai kérdése - Dr. Várfalvi János, laboratóriumvezető, BMGE Épületszerkezettani és Épületgépészeti Intézet Hőfizikai Laboratórium
  • 15:30 Hőkomfort: téglaházak és az energetika - Tóth Balázs, Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser, Wienerberger Zrt.
  • 15:50 Belső levegőminőség, pára a belső térben - Farkas Imre, okl. épületgépész, rekonstrukciós szakmérnök
  • 16:10 Elektroszmog a lakásban - Zettisch Ferenc, főmérnök, Quadrat Kft.
  • 16:30 Vizuális komfort: természetes és mesterséges fény harmóniája - Tóth Sándor, Magyar Üvegipari Szövetség
  • 16:50 Lakóérzet: élhető tetőtér kialakítása - Nemes András, alkalmazástechnikai szakértő, Tondach Zrt.

Moderátor: Vajai Tamás, DLA, Ybl–díjas építész

A konferencia a Magyar Mérnöki Kamaránál és az Magyar Építészkamaránál kerül akkreditációra, a részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.lakasvasar.com vagy a www.teglasszovetseg.hu honlapon lehet.

Lakossági fórum 2010. szeptember 25-26. 13 óra körül, előadások 15 percesek

Részletes program

  • Mi a lakókomfort? Mire figyeljünk lakásvásárlásnál? – Tóth Balázs, Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser, Wienerberger Zrt.
  • Milyen szerkezetű házban érezzük magunkat biztonságban? – Nagy Tamás, alkalmazástechnikai szakértő, Wienerberger Zrt.
  • Belső levegőminőség – Szennyezőanyagok, pára és hőkomfort – Farkas Imre, okl. épületgépész, rekonstrukciós szakmérnök
  • Vizuális komfort – Természetes és mesterséges fény harmóniája – MÜSZ
  • Lakóérzet: élhető tetőtér kialakítása – Tondach Zrt.
  • Feng Shui – Szilvásy Judit okl.mérnök, Feng Shui mester

Moderátor: Tóth Balázs, Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser, Wienerberger Zrt.

Forrás: Anderson Communications Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?