Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Több mint kétszáz hűtőszekrény az árvíz utáni újrakezdéshez

Hírek 2010. 08. 27.

Az Electrolux Lehel Kft. több mint 14 millió forint értékben, összesen 217 hűtőszekrénnyel segíti az árvíz sújtotta családokat, a katasztrófa utáni újrakezdésben. A hűtőgépek a vállalat jászberényi és nyíregyházi gyáraiból kerültek ki, és a következő két hétben osztják szét őket a rászorulók körében.

A májusi árvíz óriási károkat hagyott maga után. A katasztrófát segélyakciók sora követte, hogy a szerencsétlenül járt családok életkörülményeit, a lehetőségekhez mérten javítsák. Az ár ugyan levonult, és az újjáépítési munkálatok is megkezdődtek, de a természet okozta kár még mindig hatalmas terhet jelent a bajba jutott családoknak.

Az Electrolux Lehel Kft. azokon a szerencsétlenül járt családokon szeretne segíteni, akiknek még az alapvető élelmiszer-tárolási gondokkal is szembe kell nézniük. A nagy mennyiségű víz rengeteg helyen tönkretette az elektromos háztartási berendezéseket, így a készülékeket a családoknak pótolniuk kell. A vállalat jászberényi és nyíregyházi hűtőszekrénygyára, ezért, összesen 217 hűtőgépet ajánlott fel az árvízkárosultak megsegítésére.

A hűtők szétosztása a Magyar Vöröskereszt segítségével történik. A segélyszervezethez több mint 35 településről, eddig 2 580 segélykérelem érkezett. Ezek alapján, a bajba jutottaktól közel ezer darab háztartási gépre érkezett igény.

Az adományt több lépésben osztják szét a rászorulók között. Tegnap több edelényi család kapott már készüléket, a város Polgármesteri Hivatalán keresztül. A további 200 darab háztartási hűtőgépet az átadásig a Magyar Vöröskereszt, kifejezetten az árvízi segélyezés időszakára kialakított, mályi raktárában tárolják. Ezeket a gépeket a következő két hétben juttatják el a bajba jutott településekre. A termékek szállítását az Electrolux logisztikai partnere, a Waberer’s Csoport díjmentesen szállította a mályi raktárba , ezzel is hozzájárulva az árvízkárosultak megsegítéséhez.

„Az Electrolux, az árvízről szóló hírek után azonnal elkezdte a segélyakció megszervezését. A Magyar Vöröskereszt segítségével feltérképeztük, hogy mely településeken, mennyi és milyen típusú hűtőszekrényre lenne szükség, hogy a megfelelő gép a megfelelő családhoz jusson el.” – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux és a Magyar Vöröskereszt adományosztása 2010. augusztus 25-én kezdődött és várhatóan két héten belül ér véget.

Forrás: Morpho Communications
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?