Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Extra méretű garázskapu a Hörmanntól

Gyártói hírek, cikkek 2010. 08. 23.

2010. augusztus 23. – Ma már nem számít ritkaságnak, hogy a családi garázsban két autó is parkol. Ám ha mindkét járművet folyamatosan használják, elég kényelmetlen, ha az egymás mögött álló járművek helyét állandóan cserélgetni kell. Ezért célszerű olyan garázst építeni, ahol két autó egymás mellett állhat, és a széles kapubeállón külön-külön bármikor ki illetve be tudnak hajtani.

Ezt az igényt ismerte fel Európa vezető kaputechnikai cége, a Hörmann, amely megalkotta az LPU 40 XXL típusjelű garázskaput és a nagy megterhelést bíró SupraMatic HD meghajtást.  A kapu dupla méretének és a strapabíró meghajtásnak köszönhetően két autó számára nyújt biztonságos, kényelmes és esztétikus megoldást. „Az XXL kapunk rendelkezik mindazon biztonsági és design elemekkel, mint bármely Hörmann-kapu, valamint kifejlesztettük hozzá az extra igényeket teljesítő meghajtást is” – mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A dupla méretű garázskapu is rendelkezik mechanikus feltolásvédelemmel, amely megakadályozza, hogy a kaput kívülről ki lehessen nyitni és áramszünet esetén is hatásos. A SupraMatic HD-t pedig kifejezetten nagy igénybevételhez tervezték, hogy a széles, nehéz kaput is kényelmesen, távvezérléssel lehessen nyitni.

Az LPU 40 XXL 6,5 méter széles és 2,2 méter magas kivitelben kapható. Az esztétikus, a ház homlokzatához illeszkedő megjelenést pedig a 200 különböző szín és többféle bordázat biztosítja. Az L-bordás kapu az új Micrograin felülettel is megvásárolható, amely elegáns külsőt kölcsönöz az épületnek. Az M-bordás típus pedig természetes fahatású Decograin felülettel is választható.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Garázskapuk
Kapu
Nyílászárók

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?