Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az arany minősége a megújult Cimsec fugázókón

Gyártói hírek, cikkek 2010. 05. 12.

Még tartósabb anyagok csempézéshez 

A legdrágább csempét is értéktelenné teheti az, ha fugája rövid idő alatt kikopik, elszíneződik, ezért aztán ugyanolyan fontos, hogy a felrakásához szükséges anyagokat is körültekintően válasszák ki. Erre nyújt kitűnő megoldást a Cimsec fugázó anyag termékcsalád, amely mind belsőleg, mind pedig külsőleg megújult. A termékeket, a tavaszi megújulással új, arany köntösbe öltöztették, amely a még magasabb és még időt állóbb minőséget tükrözi.

Sokféle csempe, sokféle felrakási mód van divatban, és ezért többféle speciális fugázó anyag is szükséges ahhoz, hogy a drága burkolólapok fugáinak a szépsége tartós maradjon. Nem mindegy, mi van a csempe alatt láthatatlanul, s mi kerül két lap közé, nagyon is jól láthatóan. Ehhez kínál a Henkel Cimsec termékcsaládja innovatív anyagokat az aljzat előkészítésétől, a ragasztón át egészen a most tavasszal megújult fugázó anyagokig.

Szépség, és ami mögötte van

Az első elvárás a fugázó anyagokkal szemben, hogy szépen mutassanak. A Cimsec Prémium fugázók mind a szemnek, mind a tapintásnak is megelégedésére szolgálnak. A Cimsec Prémium termékcsalád nemcsak összetételében újult meg, azáltal, hogy por alakú fugázói rendkívüli finomságú kvarclisztet tartalmaznak. A termékek színpalettája is felfrissült, így a Cimsec Prémium Színes fugázók 29, a Prémium Fugenflex elasztikus fugázókkal harmonikus színekben, míg a Prémium Széles fugázók 5 divatos színárnyalatban kaphatóak.

Más mérethez más anyag

A fuga szélessége fontos design elem. Más az anyagigény a sűrűn vagy nagyobb hézaggal egymás mellé rakott lapok, illetve az egyenetlen szélű mediterrán burkolatok esetében. A Cimsec kínálatában a különböző fugázók 1-30 mm közötti fugaszélességhez választhatóak. A Cimsec Prémium Színes fugázók emellett most praktikus, vödrös kiszereléssel kerülnek a polcokra.

Ellenálló és tartós

A szépség nem minden. A fugaanyagnak sokáig olyannak kell maradnia, mintha a mester most lépett volna ki az ajtón. A Cimsec termékek több olyan innovatív megoldással rendelkeznek, melyek ezt a célt szolgálják.

A Cimsec Prémium fugázó termékcsalád a Microprotect formulának köszönhetően vízlepergető és szennyeződéstaszító, melynek eredményeképpen a csempefugákat sokkal könnyebb hosszútávon tiszta, esztétikus állapotban tartani. A Cimsec Széles fugázóanyagok magas kopásállóságú tulajdonsággal rendelkeznek. A termékek rendkívüli ellenálló képessége abban nyilvánul meg, hogy például a Cimsec Prémium Nagyszilárdságú fugázó fagy és sóálló, gőzborotvával is tisztítható, extrém igénybevétel esetén is változatlan minőségű. A termékek hosszan tartó gombásodás elleni anyagot tartalmaznak. Mindezek miatt a repedések és a foltok nem csúfítják többet a csempék közti felületet.

Mint minden építőipari termék esetében a Henkelnél is fontos a rendszerszemlélet. Megnyugtató eredmény csak akkor lehet, ha a felület-előkészítő, a ragasztó és a fugázó anyagok ugyanahhoz a rendszerhez tartoznak, és ezen belül is a burkolandó felület tulajdonságainak megfelelő speciális tulajdonságaik vannak. A számtalan burkolási probléma megoldási lehetőségeiről a www.cimsec.hu honlapon található információ.

Forrás: Henkel Magyarország

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolási segédanyagok
Csempe, padlólap
Burkolatok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?