Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A téglának és kerámia tetőcserépnek a modern ingatlan fejlesztésben is helye van

A Lakásvásár és a Magyar Téglás Szövetség közös szakmai konferenciája

(MMK:1, MÉK:2 továbbképzési pont)

Napjaink talán legaktuálisabb építőipari tendenciáját jelentő, a fenntartható építést lehetővé tevő korszerű, de hagyományos építőanyagokról szóló, „Környezetbarát technológiák, tartós építőanyagok az ingatlanfejlesztésben” címmel tartott szakmai konferencia nyitja meg a 16. Lakásvásárt április 30-án, délután, a budapesti SYMA Rendezvényközpontban.

Az ingatlan szakma képviselői mellett idén az építészeket, építő- és környezetvédelmi mérnököket, kivitelezőket is várják a Lakásvásár és a Magyar Téglás Szövetség hagyományteremtő közös konferenciájára. A vásár központi megnyitója után Dr. Szabó Imre Környezetvédelmi- és Vízügyi Miniszter, valamint Vadász György DLA, Kossuth-, Ybl- és Pollack Mihály díjas építész fejti ki véleményét a témában, majd a szakma meghatározó szakembereinek előadásaira kerül sor: a szerkezeti megközelítéstől az ingatlanfejlesztésben történő felhasználásig.

„Fontosnak tarjuk hangsúlyozni, hogy a fenntartható építés záloga nem kizárólag a legmodernebb fejlesztések eredményeit felsorakoztató technológiák alkalmazásában rejlik, ebben a gondolkodásmódban éppen úgy szerep jut a hagyományos, bevált építőanyagok használatának: így a modern technológiával gyártott téglának, vagy a kerámia tetőcserépnek.”- mondta Kató Aladár, a Magyar Téglás Szövetség elnöke, a közös konferencia szervezés okairól. – „Az un. masszív szerkezeti építőanyagokat gyártók közös érdeke, hogy a talán hamarosan ismét megélénkülő és a fenntartható építési módokat kereső ingatlanfejlesztői ágazat ismét rátaláljon ezekre a hagyományosnak nevezett, de korszerű termékekre.”

A konferenciához kapcsolódóan megtekinthető a Magyar Építőművészek Szövetségének 2010. évi Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészeket bemutató kiállítása.

A konferenciára és a vásárra való belépés regisztrációhoz kötötten ingyenes.

További információ, a konferencia részletes programja és a jelentkezési lap a www.lakasvasar.com és a www.teglasszovetseg.hu honlapon található.

Környezetbarát technológiák, tartós építőanyagok az ingatlanfejlesztésben

Lakásvásár - MATÉSZ konferencia program

Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont kiállítói tér és 3. emeleti konferencia terem

Időpont: 2010. április 30.

  • 13:00 Standbejárás – „Zöld Sziget”
  • 14:00 Lakásvásár központi megnyitó - Bencsik János országgyűlési képviselő, Tatabánya polgármestere, a FIDESZ szakpolitikusa; Israel Ben Yakar tulajdonos, GB Európa Ingatlan Kft.; Árva András Lakossági Szegmens Management vezető, CIB Bank; Merhli Péter elnök, Magyar Ingatlanszövetség; Kardos Kázmér elnök, IME; Borsi László elnök, Lakásvásár Médiacsoport; Borsi István ügyvezető igazgató, Lakásvásár Kft.  
  • 14:45 Szakmai konferencia
  • 14:45 Megnyitó – Szabó Imre KVVM Miniszter
  • 15:00 Vadász György DLA, Kossuth-, Pollack Mihály és Ybl-díjas építész díszvendég 
  • 15:20 Dr. Bánky Tamás, tudományos igazgató, ÉMI Kht.
  • 15:40 Legény Árpád, projektmenedzser asszisztens, KVVM Fejlesztési Igazgatóság Zöld Beruházási rendszer Pályázat Koordinációs Iroda
  • 16:00 Dr. Tóth Elek DLA, egyetemi docens, BMGE Magasépítési tanszék
  • 16:20 Fazekas Attila ügyvezető igazgató, Napraforgóliget projekt
  • 16:40 Vita, kérdések
  • 17:00 Állófogadás

Moderátor: Tóth Balázs (Wienerberger – Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser)

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?