Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

KÉK Programok

Ismét Tálaló: SZÉP MŰ  

2010. április 27. kedd 19:00

Ha eddig csak térképen satíroztunk volna, akkor sem nagyon maradna más jelentős köztér és közintézmény a Tálaló lehetséges listáján. Egy éve pedig ki látta előre azt a vihart, ami februárban kerekedett a sajtóban a múzeum bővítése körül?

A Szépművel teljesedik be a hazai szimbolikus jelentőségű közberuházások sora, ahol meglepően (?) hasonló minták fedezhetők fel az eljárások lebonyolításában és a résztvevők által elfoglalt szerepekben.

A legjobb alkalom lesz tehát, hogy összefoglaljuk, hogyan is kezeljük itthon nemzeti kulturális, épített örökségünket és megvizsgáljuk, lehet-e mindezt másképp, intelligensebben, átgondoltabban folytatni?

Lehet-e az előttünk húzódó tájra másként tekinteni mint lövészárkok rendszerére, vagy kivehető-e egyáltalán, hogy melyikben ki ül? Valamint itt, ahol most nézelődünk majd, mire is céloznak?

Jöjjenek velünk együtt a Szépműbe, ahol megpróbáljuk összerakni ezt a szétbombázott történetet, eposzi jelzők helyett eposzi szereplőkkel, idegenforgalommal, bővítéssel, helyreállítással, a legújabb tervekkel és több generáció véleményével együtt. 

Vendégeink lesznek: 

  • Baán László  - a Szépművészeti Múzeum igazgatója
  • Barkóczi István - muzeológus, művészettörténész
  • György Péter - esztéta, médiakritikus, egyetemi docens
  • Karácsony Tamás - Ybl-díjas építész, a múzeumbővítés tervezője
  • Székely Miklós - művészettörténész, a CentrArt elnöke 

Az est kurátora Somlyódy Nóra, a moderátor Szemerey Samu.

  • Helyszín: Szépművészeti Múzeum, Barokk terem
  • Időpont: 2010. április 27-én kedden 19 órától.

A belépés ingyenes.

ÚJRA - Városi Séták

Funkciójukat vesztett középületek, elhagyott víztornyok, újrahasznosításra váró ipari létesítmények – a KÉK szervezésében ismét jelentkező Városi Séták a felfedezés élményét kínálják az építészet iránt nyitott érdeklődőknek. 

OPNI

(Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet)

április 30. péntek 15:30

A második évad első alkalmával a két éve bezárt OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, régi nevén Lipótmezei Országos Tébolyda) sokat látott falai közé invitáljuk a közönséget. Az expedíció során szakértő vezető segítségével igyekszünk megtudni, hogy milyen lehetett az élet a mostanra teljesen kihalt, emblematikus elmegyógyintézetben.

A városi sétát Kiss Gergely szervezi.

A részvételi díj 1.000,- Ft.

Az épületbe csak korlátozott számú látogató engedhető be, ezért a sétán való részvételhez előzetes regisztrációt kérünk a jelentkezes@kek.org.hu e-mail címre.  

ADJ - Adód 1%-ával támogasd a Kortárs Építészeti Központ Alapítványt!

Adószám: 18189223-1-42 1% - hogy a 2010-es év a tavalyihoz hasonlóan produktív legyen:

KÉK VIDEO

Forrás: Kortárs Építészeti Központ hírlevél

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?