Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Párhuzamosok a végtelenben: Meetup születésnap és Pecha Kucha

Újra együtt ünnepel a három éves geek sorozat  Budapest New Tech Meetup és a Kortárs Építészeti Központ építész-designer (Pecha Kucha Night) közössége 2010. február 27-én a Merlinben. Mindkét oldal ütős előadásokkal készül, de a cél nem egymás földre küldése, hanem inspirálása. Amennyiben valakinek ez sem elég, a pörgős prezentációk után a tavalyinál is fergetegesebb buliban szórakozhat az új generáció vállalkozó szellemű fiataljaival.

Meetup: Immár 3 éve működik töretlenül a hazai geek (itt programozó/informatikus/kocka) közösség szellemi műhelye, és találkoznak tagjai minden hónap első szerdájának estéjén, hogy hazánk kreatív és innovatív fejlesztéseit ismerhessék meg. Az öncélú fényezés és céges brandépítés mellőzésével támogatják egymást ötletekkel, kapcsolatokkal. Céljuk, hogy amerikai társaikat lepipálva indítsanak el sikeres magyar fejlesztéseket, vállalkozásokat a lokális és talán majd a globális ismertség útján.

3 év alatt közel 180 hazai fejlesztés eredményét ismerhette meg az immár körülbelül 1300 tagot számláló közösség. A Meetup ötletét New Yorkból hozták el Budapestre a szervezők, hogy a kinti közösségi életérzést másoknak is átadhassák. „Hihetetlen számunkra, hogy míg az első meetupon még alig 30 érdeklődő volt, most már közel 600 fős érdeklődéssel számolunk a soron következő születésnapi rendezvényünkön.” – mondták el a szervezők.

Több, ma már olyan nemzetközileg sikeres hazai fejlesztő cég, mint a prezi.com, vagy a Gravity először a Meetupon mutatkozott be.  „Ez csak néhány név abból azokból, amelyek közül várhatóan sokról fogunk még hallani a jövőben.” – hangsúlyozták. "Emellett nagyon fontos, hogy rengeteg hasonló kezdeményezés indult az utóbbi pár évben, és ehhez talán a mi sikerünk is hozzájárult."

Érdekes előadásokból a 3. születésnapi partin sem lesz hiány, a program során a résztvevőknek alkalma nyílik a virtuális világok közötti átjárhatóságtól az intelligens sebészeti eszközökön át a hazai nyílt szabvány áttöréséig különféle témákkal megismerkedni - egy izgalmas kóstoló erejéig. Az előadások ugyanis 5 percesek, ezek után 5 percnyi  idő áll a közönség rendelkezésére, hogy feltegye kérdéseit. 

Pecha Kucha: Ugyanakkor az építészek is kitesznek magukért, immáron 17. alkalommal szervezik meg a Locsi-Fecsi estét Budapesten. A Pecha Kucha Night ötlete Tokióból származik, ahol egy rendkívül egyszerű, ámde annál hatásosabb szabály szerint kezdtek el előadásokat szervezni: minden előadó csak 20 képet vetíthet, azokat egyenként 20-20 másodpercig. Ez a 20x20-as szabály garantálja, hogy az előadók nem feledkeznek bele a mondanivalójukba, mint azt teszik oly' gyakran más konferenciákon.

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében 2006 óta tizenhat alkalommal megrendezett esten tartott már előadást nemzetközi hírű építész és fiatal képzőművész, megszállott környezetvédő és felkapott divattervező, norvég médiaművész és indonéziai aktivista. Mint minden alkalommal, most is érdekes, látványos és mindenekelőtt pörgős előadásokra számíthat az érdeklődő. Szó lesz koppenhágai múzeumról, táskává alakítható kabátról és szerethető éjjeli lámpáról.

Az előadásokat csak tetézi, hogy a szünetben a közönségnek lehetősége nyílik az előadókkal beszélgetni, kötetlenül ismerkedni és kapcsolatokat teremteni.  

Részletek, jelentkezés itt.

2010. február 27., Merlin, New Tech Meetup birthday & Pecha Kucha Night Budapest (vol. 17)

Szervezők: Asimov Alapítvány, Kortárs Építészeti Központ

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?