Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Öt év az innováció jegyében

Gyártói hírek, cikkek 2010. 01. 19.
Electrolux  Arlekin modell
Electrolux Arlekin modell

Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyára 5 évvel ezelőtt, 85 millió eurós beruházás eredményeként kezdte meg működését. 2005 óta 13,3 millió eurót fordítottak termékfejlesztésre, s várhatóan további 5,2 millió eurót költenek 2010-ben erre a területre.

A nyíregyházi hűtőszekrénygyár mérnökei számos olyan fejlesztést és újítást dolgoztak ki, amelyek előnyeit több millió család élvezheti nap mint nap, szerte a világon. 2005-ben 4 új statikus alaptípust kezdtek gyártani, amelyek újdonsága, az azonos külső méret mellett kialakított nagyobb, hasznos belső tér. Szintén ebben az évben kezdték meg a No Frost (jegesedésmentes) modellek gyártását is, majd a következő évben a Global Design jegyében teljesen megújultak a hűtőkészülékek. Az Electrolux új design koncepciója új formákat, alkatrészeket, színeket és grafikákat hozott magával.

2007-ben kerültek ki a gyárból, a Magyarországon is kapható gyorshűtő rekeszes - Drinks Express - és ajtóba épített, Brita szűrővel ellátott vízadagolós modellek, illetve a külföldi piacokra tervezett, 3 színben kapható – ezüst, sárga, bronz - Arlekin modellek.

Az elmúlt két év fejlesztéseinek eredménye, a vásárlói igények alapján átformált Zanussi design hűtőcsalád, a fekete színű, bar kilincses (az ajtók teljes hosszán végig futó alumínium kilincs) AEG-Electrolux modellek, illetve a zöldségeket és gyümölcsöket frissen tartó, alacsony hőmérsékletű hűtődoboz is. A nyíregyházi gyárban tervezték és gyártják azon alulfagyasztós kombi hűtőszekrények egy részét, amelyeket az IKEA európai üzleteiben értékesítenek, valamint az A++ energiaosztályú, minimális energiafogyasztású modelleket is.

Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában készül az európai piacon értékesített, alulfagyasztós kombi hűtőszekrények 90 százaléka. 2005 óta a gyár megkétszerezte dolgozói létszámát, és a termelés hatékonyságának folyamatos fejlesztésével közel két és félszeresére növelte a legyártott termékek számát. Jelenleg 3 szerelősoron, 1350 dolgozóval 580 különböző modell készül a gyárban.

Idén új kihívások várnak az Electrolux csoport legnagyobb európai alulfagyasztós kombi hűtőszekrénygyárára. A jelenleg gyártott modellek közel 60 százalékát cserélik le új típusokra, s várhatóan 700 000 készüléket gyártanak majd év végéig.

A termékfejlesztések során továbbra is meghatározó lesz az energiatakarékos megoldások alkalmazása, s ez a termékek mellett a gyártásra is vonatkozik. 2009 óta szinte csak A, A+ és A++ energiaosztályú hűtőkészülékek hagyják el a szerelősorokat. A gyártással járó környezetterhelést a Green Spirit program keretében megfogalmazott irányelvek szerint csökkenti évről-évre az Electrolux.

Idén, a 48 860 négyzetméteres gyártócsarnokban bevezetik az energiatakarékos LED világítást, a mosdók meleg víz ellátását, pedig napenergia felhasználásával fogják megoldani.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?