Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Új lakásfelújítási hitelprogramot indít a Habitat for Humanity

Hírek 2010. 01. 13.

A Habitat for Humanity Magyarország új lakásfelújítási hitelprogramot dolgozott ki alacsony jövedelmű családok számára. A program azoknak a létminimum környékén élő családoknak kíván segíteni, akik saját erőből nem képesek korszerűsíteni régi, rossz energiafelhasználású lakásukat, és nehezen jutnak banki hitelhez. A cél olyan kisebb beruházások (pl. szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje) támogatása, melyek révén jelentősen csökkenhet a lakás energiafelhasználása, és így hosszabb távon megtakarítást eredményez a családok számára.

A hitel összege: 200 000 – 750 000 Ft, futamideje maximum 5 év, kamat: 16,5 %, fedezet nem szükséges. A Habitat minden résztvevő családnak műszaki tanácsadást is nyújt, hogy minél hatékonyabb legyen a hitel felhasználása.

A program elindításához szükséges 350 millió Ft-t a Habitat for Humanity Magyarország saját forrásból illetve a Habitat nemzetközi szervezetén keresztül kapott hosszú lejáratú kölcsönből biztosítja a leendő pénzügyi partnerszervezet számára. A Habitat a héten hirdeti meg meghívásos pályázatát olyan takarékszövetkezetek számára, melyek rendelkeznek a megfelelő fiókhálózattal és tapasztalattal, és akik szívesen vállalnák lakásfelújítási hitelek közvetítését alacsony jövedelmű családok számára.

Habitat for Humanity Magyarország: A Habitat for Humanity non-profit szervezet, amely világszerte azon dolgozik, hogy megszűnjenek a méltatlan lakáskörülmények és felhívja a figyelmet arra, hogy a tisztes otthon alapvető emberi jog. Alacsony jövedelmű családok számára adományokból és önkéntesek bevonásával egyszerű, tisztes és megfizethető otthonokat építünk vagy meglévő otthonokat újítunk fel. Mindezt partnerségben végezzük a segített családokkal, önkormányzatokkal, pénzintézetekkel, vállalati partnereinkkel, iskolákkal és egyéni önkénteseinkkel, mert így látjuk biztosítottnak otthonteremtő programunk fenntarthatóságát. 1996-ban Jimmy Carter is részt vett első építkezésünkön, azóta Magyarországon 8 településen összesen 340 család lakhatási gondjain enyhítettünk: 150 család költözhetett új otthonba, 190 családnak pedig kisebb felújításokkal segítettünk. További 155 család vett részt pénzügyi képzési programunkban vagy igényelt műszaki tanácsadást a Habitat for Humanity Magyarországtól. Szervezetünk részt vesz a Nemzeti Lakáspolitikai Tanácsadó Testület munkájában.

Forrás: Habitat for Humanity

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?