Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Szakmai szalon a hotel koncepciók jegyében

HOT - EL - VEK

A magyar hotelszakmára, de mindenekelőtt a hotel fejlesztésekre a legjelentősebb hatást gyakorló nemzetközi trendeket kívánja összegezni és az adaptálhatóság szempontjából megvizsgálni a „Hotel Koncepciók-Szakmai Szalon a defo szervezésében” c. tanácskozás október 8-án. A Dávidházy Panni és Fónagy Dóra nevével fémjelzett defo program szervezői úgy vélik, a magyar hotelipar számára elengedhetetlen, hogy már a közeljövő ilyen jellegű beruházásai a „hotel” fogalom korszerű tartalmának megfelelően valósuljanak meg, a fejlesztésre szánt összegek értékálló épületekben-intézményekben hozzanak eredményt.

A szakmai szalonban az adott szakterület legjelesebb szakértői – az eszmetörténésztől a designeren keresztül a tájépítészig majd harmincan -  tartanak előadásokat. A Turisztikai Tanácsadó Szövetséget Puczkó László képviseli. Az élmény, mint szolgáltatás témakörben - többek között - előad Ferenci Tibor, a BGYH vezérigazgatója és Baranyai György, wellness tanácsadó. Városépítészeti szempontú, holisztikus megközelítést nyújt Beleznay Éva, Budapest főépítésze. Konkrét példákat, trendeket, a gyakorlatból fakadó tapasztalatokat pedig  Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója ismertet.

Külföldi példák alapján értelmezik az élmény-nyújtást, mint a szolgáltatások összefüggő rendszerét. Ezekkel kapcsolatban rávilágítanak pl. arra, hogy a luxus fogalma - a naprakész értelmezés szerint - már a hotelek által kínált szolgáltatások esetében is megengedi, sőt feltételezi a „csak lazán” attitűd gyakorlását.  Jól szemlélteti a rendezvény szellemiségét és igényességét, hogy - ennek a tematikai egységnek a részeként – pl. a hotelek „flórájának” funkcióiról és esztétikájáról a Fővárosi Füvészkert igazgatója ismerteti tanulmányát. A fővárosunkban már jelenlévő típusok pl. a lifestile-hotel, budget-hotel, boutique-hotel stb.  kritikájával a most tervezés alatt álló projectek számára kínálnak hasznos szempontrendszert. Felvázolják a programalkotástól a hotelnek, mint terméknek a létrehozásáig ívelő folyamatot. Számba veszik azokat az innovációs eredményeket, építészeti-formatervezési megoldásokat, technológiai újításokat, korszerű anyagokat, amelyek alkalmazhatók egy modern hotel megvalósítása során. Ennek keretében lesz szó fényépítészetről, a mobíliák kínálta flexibilitásról, az alkalmazott bútorok ergonómiájáról. Összegzését adják a hotelt branddé avató leghatékonyabb marketing stratégiáknak. Felhívják a figyelmet a projectek társadalmi elfogadottságának olyan motívumaira, mint objektum és környezet, környezetbarát üzemeltetés, öko-építészet, optimális szabályozási rendszerek stb.

Október 8-án a Bródy-Házban a beruházók, kivitelezők, tervezők, project koordinátorok, az állami hivatalok képviselői, szakmai szervezetek reprezentánsai valamint a hotelszolgáltatásokat nyújtó cégek vezetői cserélhetnek eszmét arról, milyen lépéseket érdemes tenni ezen a téren a vendégforgalom növelése érdekében.

www.defohotel.blogspot.com

Forrás: Art-Fon Sajtóügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?