Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Pénteken nyitja kapuit Magyarország legnagyobb ingatlanpiaci rendezvénye

Ingatlan 2009. 09. 23.

15. BUDAPESTI LAKÁSVÁSÁR 2009. SZEPTEMBER 25-27.

Szeptember 25-én, pénteken nyílik a 15. Budapesti Lakásvásár a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Az őszi lakáspiaci seregszemlére több mint 140 kiállító jelentkezett több mint 100 ezer új és használt lakás kínálatával. A rendezvény szervezői – mint minden alkalommal – most is jó néhány újdonsággal rukkolnak elő mind a látogatók, mind a kiállítók számára.

2009-ben a Lakásvásár mellé állt főtámogatóként a GB Európa, az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cég és a legnagyobb országos szakmai szervezet, a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ).

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhatták a látogatók, a kiállítók új és használt lakások kínálatát egyaránt kihozzák a vásárra, ezzel átfogó képet alkotnak arról, mi is kapható jelenleg a fővárosi és a főváros környéki ingatlanpiacon, illetve néhány vidéki helyszínen. Ma már az is megszokott színfoltja a vásárnak, hogy az ingatlanpiachoz kötődő szolgáltatások széles köre is megjelenik, hogy segítsen megtalálni a lakáskeresőknek a legmegfelelőbb otthont. Ezért lesznek kint a pénzügyi szféra szereplői is: a bankok, a pénzügyi tanácsadók és ingatlanértékesítő hálózatok finanszírozásra specializálódott részlegei is.

A rendezvény mindhárom napján jelen lesz a Lakásvásáron elsősorban az ingatlanhoz kötődő adózási ügyekben (de az új adószabályokról, a START kártyáról, a családi pótlékról) tanácsot adó APEH, a minőségbiztosításra ügyelő ÉMI Nonprofit Kft. és az ingatlanjogban jártas Hidasi és Társa Ügyvédi Iroda.  A Lakásvásár belépőjegye lehetővé teszi a rendezvény látogatóinak, hogy külön díjfizetés nélkül kérjenek tanácsot ingatlan ügyekkel kapcsolatban. A Lakásvásár szervezői idén is gondolnak a gyermekkel érkezőkre, a Gyermeksziget kicsiket, az Internet Café nagyobbakat látja szívesen, hogy a szülők gondtalanul nézhessenek körül a standokon.

A vásáron egy csokorban megjelenik az ingatlanpiaci sajtó is, így jó néhány lakberendezési magazin és számos olyan internetes portál, amely az ingatlan témakörhöz kötődik és segítséget nyújthat a lakások kereséséhez, vagy éppen a meglévő ingatlanok meghirdetéséhez.

A korábbi évek hagyományait követve, idén tavasszal is szakmai programokkal kezdődik a Lakásvásár. Pénteken délelőtt a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) szervezésében rendeznek konferenciát "Kitekintés a nemzetközi ingatlanpiacra" címmel.

A Lakásvásár ünnepélyes megnyitója a szokásos időben, pénteken 14 órakor a színpadon zajlik, majd egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódik, mely a délelőtti nemzetközi konferencia nemzetközi és magyar résztvevőit ülteti egy asztalhoz. A téma ugyanaz, mint délelőtt: kitekintés a nemzetközi ingatlanpiacra.

Szombaton 16 órától jótékony célú árverésen találnak gazdára a HOMELESS Elephant Parádé elefántjai. 

A Lakásvásár szervezői különleges meglepetésekkel készülnek a látogatók számára: először vendégeskedik a rendezvényen a Porsche Pest. Az autós cég háromféle modellel, és két tesztevezési lehetőséggel érkezik.

A Lakásvásárokhoz már hozzátartoznak az ismert arcok, a dedikálások, a közös fényképek, s most sem lesz ez másként: ismét feltűnnek ismert arcok a standokon.

Újdonság, együttműködés

Mind a szervezők, mind a kiállítók nagy várakozással tekintenek a szezonnyitó Lakásvásár elé. Ez a vásár más lesz, mint a korábbiak. Itt az ingatlanpiac azon szereplői jelennek meg, akik merték vállalni azt a kockázatot, amit a jelenlegi gazdasági válsággal körbeölelt környezet jelent. A kiállító cégek egyértelműen amellett tették le voksukat, hogy a gazdasági válság ellenére is a piacon kívánnak maradni, azaz hosszútávra terveznek.

A Lakásvásár erősségét a kereslet és beruházók, értékesítők közti személyes kapcsolat fontossága adja. A rendezvényen pár óra alatt az összes jelentős budapesti és agglomerációs projektről egyedi, személyre szabott tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

Ennek tükrében valósult meg az őszi kiállításon két új szekciónk: a ZÖLD SZIGET, amely energiahatékony építészeti megoldásokkal várja az érdeklődőket és a Vendég városok projektjei szekció, mely remek befektetéseket kínál az országban, most elsőként Szabolcs-Szatmár Bereg megye négy városa mutatja be kínálatát. 

Találkozzunk a Lakásvásáron 2009. szeptember 25-e és 27-e között a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban!

  • Nyitvatartás: Szeptember 25-én 14 és 18 óra között, 26-27-én 10 és 18 óra között
  • A belépőjegy 18 éves kor felett 800 Ft,
  • de ha a héten figyelik a Metropolt vagy az Expressz újságokat, akkor a lapokban megjelenő kuponnal egy belépőjegy megvásárlásával ketten léphetnek be a csarnokba. A kupon a www.lakasvasar.com oldalról is letölthető.

Forrás: Lakásvásár Média Csoport

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?