Utolsó frissítés: 2019-05-20

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

KŐHÁZAK

Épinfó - Aktuális

< >

Az Iró Gergely Alapítvány kiadványának bemutatója

Ma érkezett hír egy szakmai rendezvényről:

Helyszín, időpont: Kortárs Építészeti Központ, 2006. október 18. 17 óra 

Az Író Gergely Alapítvány fiatalok, elsősorban a felsőoktatásban tanulók részére szervez kulturális, tudományos és közéleti rendezvényeket valamint kiadja a Politikai elemzések c. negyedévente megjelenő folyóiratot, amely egy-egy tematikus számában különbözően gondolkodó szerzők véleményfelülete kíván lenni, amely a mai közéletből hiányzó párbeszéd előmozdítását tűzte ki céljául. (bővebben ld. még: www.iroga.hu). A címadás így jóval szélesebb körű, mint csupán a politika napjainkban talán sokszor negatív kicsengésű primér jelentése, azzal sokkal inkább a polisz ügyeivel való foglalatosságra kívántunk utalni.

A megjelentetendő kiadványról: az Alapítvány céljaiban és tevékenységében országos hatókörű, napi operatív működése alapvetően mégis a fővároshoz köti. Ez adta az ötletet egy tematikus Budapestről, a város fejlesztésével kapcsolatos projektekről szóló különszám megjelentetéséhez, amihez a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságát és az Antall József Alapítványt nyertük meg támogatónak.

A téma már napjainkban is aktuális az Európai Unióhoz való csatlakozásunk után, de az elkövetkezendő évtizedek során folyamatosan napirenden maradhat, amelyben azonban már egy új generáció tervezői, kutatói hozhatják meg a végső döntést. Érdeklődésre tarthat igényt, hogy mit gondolnak ma a városról a várható későbbi értelmiségi elit tagjai, akik ma még csak tanulmányaik végén járnak.

Ezzel összefüggésben, ezúttal a kötet szerzői nem történész vagy politológus hallgatók, hanem egy olyan szellemi műhely, a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékének már végzett vagy még tanuló hallgatói, akiket háttér ismeretük predesztinál arra, hogy megszólalhassanak a téma ismerőiként. Itt megjelenő írásaikat rendre az elmúlt évek alatt végzett kutatásaik alapozták meg. Ők lehetnek azok, akik kialakíthatják a XXI. század végének Budapestjét a XXI. század első felében. Mai ötleteik, az itt megjelenő írásaik könnyen válhatnak 10-15 év múlva létrehozható projekté, elemzéseik a későbbi időkben kiinduló ponttá.

Az ezeket a terveket bemutató tanulmányokat összefoglaló aktuális folyóiratszámunk bemutatójára 2006. október 18-án 17 órakor kerül sor a szerkesztők és a szerzők részvételével, stílusosan a még kialakítás alatt álló Kortárs Építészeti Központ épületében.

Kiss Gábor főszerkesztő

További információ: Pavlics Tamás szerkesztő, 20/431-4445

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Készüljön fel idejében a kánikulára!

Gyártói hírek, cikkek 2019. 06. 11.

Innovatív és trendi árnyékolástechnikai megoldások kültéren

A kora nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa azt a pihentető oázist, ahol gyakorlatilag a teljes nyarat eltöltheti. Fontos azonban, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a kánikula idején is kellemes környezetet biztosítsunk saját magunk és családunk számára.


Szakkönyv

Színes otthon - Találjuk meg a kedvenc színeinket

Lakberendezés 2019. 04. 04.
A Színes otthonban az ismert lakberendezési és divatszakértő, Anna Starmer osztja meg velünk a színek iránti rajongását, és nyújt segítséget abban, hogy megfelelően alakíthassuk át szobánk, lakásunk vagy házunk belső tereit. A pompás fotók segítségével segít megtervezni, miként tölthetjük meg otthonunkat a számunkra ideális és inspiráló színekkel

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?