Utolsó frissítés: 2019-10-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

Az Iró Gergely Alapítvány kiadványának bemutatója

Ma érkezett hír egy szakmai rendezvényről:

Helyszín, időpont: Kortárs Építészeti Központ, 2006. október 18. 17 óra 

Az Író Gergely Alapítvány fiatalok, elsősorban a felsőoktatásban tanulók részére szervez kulturális, tudományos és közéleti rendezvényeket valamint kiadja a Politikai elemzések c. negyedévente megjelenő folyóiratot, amely egy-egy tematikus számában különbözően gondolkodó szerzők véleményfelülete kíván lenni, amely a mai közéletből hiányzó párbeszéd előmozdítását tűzte ki céljául. (bővebben ld. még: www.iroga.hu). A címadás így jóval szélesebb körű, mint csupán a politika napjainkban talán sokszor negatív kicsengésű primér jelentése, azzal sokkal inkább a polisz ügyeivel való foglalatosságra kívántunk utalni.

A megjelentetendő kiadványról: az Alapítvány céljaiban és tevékenységében országos hatókörű, napi operatív működése alapvetően mégis a fővároshoz köti. Ez adta az ötletet egy tematikus Budapestről, a város fejlesztésével kapcsolatos projektekről szóló különszám megjelentetéséhez, amihez a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságát és az Antall József Alapítványt nyertük meg támogatónak.

A téma már napjainkban is aktuális az Európai Unióhoz való csatlakozásunk után, de az elkövetkezendő évtizedek során folyamatosan napirenden maradhat, amelyben azonban már egy új generáció tervezői, kutatói hozhatják meg a végső döntést. Érdeklődésre tarthat igényt, hogy mit gondolnak ma a városról a várható későbbi értelmiségi elit tagjai, akik ma még csak tanulmányaik végén járnak.

Ezzel összefüggésben, ezúttal a kötet szerzői nem történész vagy politológus hallgatók, hanem egy olyan szellemi műhely, a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékének már végzett vagy még tanuló hallgatói, akiket háttér ismeretük predesztinál arra, hogy megszólalhassanak a téma ismerőiként. Itt megjelenő írásaikat rendre az elmúlt évek alatt végzett kutatásaik alapozták meg. Ők lehetnek azok, akik kialakíthatják a XXI. század végének Budapestjét a XXI. század első felében. Mai ötleteik, az itt megjelenő írásaik könnyen válhatnak 10-15 év múlva létrehozható projekté, elemzéseik a későbbi időkben kiinduló ponttá.

Az ezeket a terveket bemutató tanulmányokat összefoglaló aktuális folyóiratszámunk bemutatójára 2006. október 18-án 17 órakor kerül sor a szerkesztők és a szerzők részvételével, stílusosan a még kialakítás alatt álló Kortárs Építészeti Központ épületében.

Kiss Gábor főszerkesztő

További információ: Pavlics Tamás szerkesztő, 20/431-4445

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Letették a Sanpellegrino "Jövő üzeme" alapkövét

Hírek 2019. 10. 17.

A világ egyik legismertebb, ikonikus olasz márkája, a S.Pellegrino 120. születésnapja alkalmából megkezdték új gyártóüzeme építési munkálatait. A díjnyertes dán építész iroda, a BIG-Bjarke Ingels Group tervezte épület a stílust, az innovációt, valamint a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot ötvözi. Az új létesítmény hozzájárul Lombardia további fejlődéséhez, és világszinten növeli a terület turisztikai vonzerejét

Szakkönyv

Belvárosi növényvilág

Növények 2019. 10. 17.

Zsebkönyv méretű növényhatározó: a belvárosban megtalálható növények kalauza

A könyv a belvárosi, mesterségesen kialakított környezetre természetes élőhelyként tekint. Az alapvetés hasonló, mint a város faunájával foglalkozó természetfilmeknél, de míg ott az állatokról, itt a növényekről van szó

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?