Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A GranitiFiandre az Olasz Kormány Shanghai 2010 Expo Bizottságának partnere

Gyártói hírek, cikkek 2009. 04. 01.
Az Olasz Pavilon látványterve
Az Olasz Pavilon látványterve

2010. MÁJUS 1 – OKTÓBER 31 SHANGHAI VILÁGKIÁLLÍTÁS

BETTER CITY, BETTER LIFE

OLASZ PAVILON

Shanghai teret ad majd a különböző fejlődési lehetőségek és az új emberi érintkezési formák szembeállításának, előmozdítva ezzel a fenntartható fejlődést, mint célt. Az eseményen, melyen több mint 200 nemzet és nemzetközi szervezet vesz részt, a rendezvény ideje alatt 70 millió látogatóra számítanak.

Az olasz Kormány Shanghai 2010 Világkiállítás Általános Bizottsága bejelentette, hogy a GranitiFiandre céggel kötött megállapodás szerint a cég fő közreműködőként részt vesz a világkiállítás Olasz Pavilonjának kialakításában. A magas minőségű kőporcelán burkolóanyagok gyártásában vezető világcég leginnovatívabb anyagaival készíti el a Giampaolo Imbrighi építész által tervezett épület burkolatait, tökéletesen illeszkedve a Pavilon esztétikai környezetébe, kihangsúlyozva annak építészeti értékét. A 7.000 m2 alapterületű és 18 méter belmagasságú térben különböző méretű testek forognak majd. Mindez mozaikszerű felépítésként értelmezhető, amelyben a különböző alkotóelemek az olasz tartományi hagyományok és szokások sokszínűségének metafórái.

Az Olasz Pavilon olyan termékeket és anyagokat mutat majd be, amelyek az olasz cégek innovációs képességének, dinamizmusának, a városok minőségének javítására szolgáló megszerzett tudás és nem utolsó sorban az ország kiválóságainak megtestesítői, egy szóval kifejezve a “Made in Italy”-t.

A GranitiFiandre igen közel áll az Expo-n megvitatásra kerülő témákhoz: régóta foglalkozik a környezettudatos városfejlesztéssel, nagy hangsúlyt helyezve a minimális környezeti behatást igénylő termékelőállítás kutatására vagy az energiamegtakarítást eredményező legfejlettebb technológiai megoldások kialakítására.

A Szervező Bizottság döntése, hogy a céget partnerei közé választotta a GranitiFiandre Made in Italy tekintélyének és minőségének elismerése: az előremutató anyagok változatos kínálata ismételten lehetőséget nyújt a cég számára, hogy egy ilyen globálisan fontos eseményen részt vehessen. Egy olyan filozófia követéséről van szó, amely ösztönzőleg hat és visszaigazolja azokat az értékeket, amelyeket a GranitiFiandre évek óta közvetít az építészet és a tervezés világa felé.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Pavilonunkban az olasz gyártók innovatív képességéből született anyagai és előremutató technológiái között fő közreműködőként tarthatjuk számon a GranitiFiandre know how kiválóságának megjelenését, amely cég a „Made in Italy” egyik ékkövét jelenti, a világ előtt hosszú ideje bizonyítva különleges gazdasági, ipari és szervezési képességeit” – mondta Beniamino Quintieri, a Shanghai Expo kormánybiztosa.

Forrás: GranitiFiandre magyarországi referens -www.granitifiandre.hu

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kőporcelán, gres lapok
Burkolatok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?