Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az Autodesk bemutatta 2010-es épület-információ modellezési szoftverkínálatát

Gyártói hírek, cikkek 2009. 03. 31.
  • Új koncepciótervezési eszközök és egységes felhasználói felület kialakítását célzó frissítések is helyet kaptak az építőipar számára készült szoftvertermékek legújabb verzióiban
  • Az Autodesk együttműködésre alkalmas, rugalmas technológiai megoldásokat kínál a gazdasági válság kiváltotta helyzetekre is

Budapest, 2009. március 31. – Az Autodesk Inc., a 2D- és 3D tervezői szoftvermegoldások vezető szállítója bejelentette az építőipar számára készült szoftvertermékek új verzióit, amelyeket az épületinformáció-modellezési folyamat iparági bevezetésének megkönnyítésére alakítottak ki. Az Autodesk épület-információ modellezési termékkínálatának új tagjai az Autodesk Revit Architecture 2010, az Autodesk Revit Structure 2010, az Autodesk Revit MEP 2010, az AutoCAD Civil 3D 2010 és az Autodesk Navisworks 2010.

Az élő internetes közvetítésen Jay Bhatt, az Autodesk építőipari megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke és Jim Lynch, a részleg marketingalelnöke kiemelte a technológia kulcsszerepét az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztésében, valamint külön hangsúlyozták az energia hatékony építési módszerek égető szükségességét az építőiparban. Beszéltek a vállalat építőipari megoldásokkal foglalkozó új termékkínálatáról és arról, hogy segíteni kívánják a különböző szakágak projektcsapatait az innovációban, az energiahasznosítás elemzésében és a termelékenység növelésében.

„A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak olyan együttműködésre alkalmas és rugalmas technológiai eszközökre van szükségük az épület-információ modellezéshez, amelyek segítik a projektek sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb befejezését” nyilatkozta Jay Bhatt. „Termékeink 2010-es változatai a tágabb értelemben vett tervező és kivitelező csapatok közötti kommunikáció további javításával folytatják az épület-információ modellezés ígéretének beteljesítését. E hatékony eszközök segítenek az ügyfeleinknek a tervezési és kivitelezési kihívások hatékonyabb és termelékenyebb megoldásában és a környezeti hatások csökkentésében” – tette hozzá Jay Bhatt.

Az Autodesk 2010-es épületinformáció-modellezési szoftverei lehetőséget adnak az épülettervezők, építőmérnökök, alvállalkozók és ügyfelek számára, hogy sokkal könnyebben hozzanak létre digitális tervadatokat és hatékonyabbá tegyék a kommunikációt a tervezőcsapatok között, és ezáltal versenyelőnyhöz jussanak. Az épület-információ modellezésbe fektetve az építőipari vállalatok pontosabban jeleníthetik meg, szimulálhatják és elemezhetik a működést, a megjelenést és a költségeket, így sokkal hatékonyabban hasznosíthatják az erőforrásokat az új épületek és az infrastruktúra megalkotásakor, valamint a felújítások vagy cserék során. A szoftvercég a következő termékek új verzióját jelentette be:

A 2010-es Autodesk Revit platform Az Autodesk Revit épületinformáció-modellezési termékek egységes felhasználói felületének köszönhetően az összes termékben hasonló a megjelenés és a használati élmény. A frissített Autodesk Revit platform emellett magasabb szintű együttműködést biztosít az épületek környezetvédelmi elemzéséhez és támogatja az úgynevezett gbXML (Green Building eXtensible Markup Language) formátumot. Az Autodesk Revit platformon alapuló termékek frissítései:

Autodesk Revit Architecture 2010

Az építészek a fejlesztett épület-információ modellezési szoftver koncepciótervezési lehetőségével már az első terveket is pontosabban rögzíthetik:

  • az intuitív koncepcióterv-készítő felületen egyszerűbben hozható létre a komplex geometria
  • az új felhasználói felület a tervezők gondolkodásmódját követi, így zökkenőmentes és folyamatos tervezést tesz lehető
  • fejlettebb az együttműködés más programokkal, például az AutoCAD Civil 3D 2010, az Autodesk 3ds Max Design 2010 és az Autodesk Inventor 2010 szoftverekkel.

Autodesk Revit Structure 2010

A szerkezettervezők és -rajzolók számára készült épület-információ modellezési megoldás integrálja a többanyagos fizikai és a függetlenül szerkeszthető statikai modellt, így biztosítja a hatékonyabb és pontosabb dokumentálás, elemzés és tervezés lehetőségét. A felhasználók a következő előnyöket élvezhetik:

  • a továbbfejlesztett koncepciótervezési, modellezési és elemzési lehetőségekkel az összetettebb építészeti formák is kezelhetők
  • a fejlettebb, szalagos felhasználói felület testre szabható
  • javult a teljesítmény és az együttműködés, és a 64 bites rendszerek is támogatottak.

Autodesk Revit MEP 2010

Az épületgépészeti és -villamossági célra fejlesztett  épület-információ modellezési szoftver a legelőnyösebb eszközöket kínálja az ügyfeleknek a rendszertervezéshez és az épület működésének elemzéséhez, hogy a döntések pontosabb információk alapján születhessenek. A 2010-es kiadás új funkciói:

  • a fűtési és hűtési terhelések beépített elemzése lehetővé teszi az épületgépészek számára az épület energiaigényének meghatározását
  • a gbXML-fájlok továbbfejlesztett exportálásának köszönhetően a projekt analitikai modelljének vizsgálata még a gbXML-fájl exportálása előtt elvégezhető
  • az alkalmazás nagyobb teljesítményének köszönhetően a nagy projektfájlok kezelése és használata jóval gyorsabb lett.

AutoCAD Civil 3D 2010

Az AutoCAD Civil 3D 2010 építőmérnököknek készült hatékony épület-információ modellezési megoldás segítségével a projektcsapatok még a megépítés előtt megismerhetik a közlekedési, területfejlesztési és környezetvédelmi tervek működését. Az AutoCAD Civil 3D 2010 szoftverben bevezetett újítások:

  • Az új alkalmazásmenü, a szalagos felhasználói felület és a gyorsan elérhető eszköztár könnyebben használható kezelőfelületet biztosít a jobb termelékenység érdekében.
  • A továbbfejlesztett tervezési és elemzési lehetőségekkel a felhasználók a projekt feltételeinek elemzése közben automatizálhatják az egyes tervezési feladatokat, így hatékonyabban dolgozhatnak.
  • Az épület-információ modellezési munkafolyamat egyszerűbb, a népszerű formátumok és együttműködési szabványok széles körű támogatásával pedig, hatékonyabb és zökkenőmentesebb az együttműködés a csapat összes tagjával.

Autodesk Navisworks 2010

Az Autodesk Navisworks 2010 szoftvercsaláddal az Autodesk Navisworks Review 2010, az Autodesk Navisworks Simulate 2010, az Autodesk Navisworks Manage 2010 és az Autodesk Navisworks Freedom 2010 szoftverekkel a tervező és kivitelező szakemberek egy szinkronizált épület-információ modellbe vonhatják össze munkájuk eredményét. Az Autodesk Navisworks alkalmazások fontos szerepet töltenek be az épületinformáció-modellezési munkafolyamatban, mert bármilyen méretű és formátumú 3D tervezési modellek esetén biztosítják a megbízhatóbb megosztást, a munkák egyesítését, az ellenőrzés lehetőségét és a modell tökéletesítését. Az Autodesk Navisworks termékcsalád újdonságai a következők:

  • A jobb kezelhetőség termékenyebb munkakörnyezetet biztosít a felhasználóknak, az új mérési eszközök és metszetkészítési fejlesztések pedig segítenek a munkafolyamat javításában.
  • A magasabb szintű együttműködési képesség lehetőséget nyújt a fejlettebb együttműködésre.

Autodesk 3ds Max Design 2010

Az Autodesk 3ds Max Design szoftverrel az építészek, a tervezők, a mérnökök és a látványtervezők felfedezhetik, ellenőrizhetik és bemutathatják kreatív ötleteiket az első koncepcióktól egészen a végleges, mozi élményt nyújtó bemutatókig. A 3ds Max Design képes átvenni az AutoCAD, a Revit és az Autodesk Inventor szoftvercsaládok termékeiben készült tervadatokat, így azok felhasználhatók a látványtervezéshez. Az Autodesk 3ds Max Design 2010 új szolgáltatásai:

  • Több mint 100 új modellezési eszköz segíti a tervezőket a forma kialakítása során, a terveket pedig az új, renderelési minőségű nézetablakokban finomíthatják.
  • Az interaktív világításelemzés segít a gyorsabb kísérletezésben, a fenntartható megoldások ellenőrzésében és a költséges tervezési hibák korai elkerülésében.
  • A részecskehatások terjedelmes elemtárával és a renderelés fejlesztéseivel a lenyűgöző elképzelések egyszerűbben mutathatók be.

További információ: www.autodesk.hu

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari, CAD szoftverek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?