Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Több mint 60 millió forintra lehet pályázni a Jövővár Pályázaton

Hírek 2009. 03. 24.

A Wienerberger mellett tizenhárom építőanyag-gyártó ajánlotta fel segítségét

Budapest, 2009. március 24. – A Wienerberger Téglaipari zRt. idén is elindította Jövővár Pályázatát, amelyen gyermekintézmények és műemlékek juthatnak több mint 60 millió forint értékű, a magyar építőanyag-ipar legnagyobb vállalatai által biztosított támogatáshoz. A felújítások során egyre nagyobb szerepet kap a hőszigetelés. Ennek jelentőségét felismerve, valamint a pályázók igényeit figyelembevéve az évek óta elérhető termékek mellett idén is lehet pályázni a Nikecell, a Bachl és a Baumit hőszigetelő-anyagaira, amelyek kiemelkedő fontosságúak az épületek energiatakarékosságának javítása szempontjából. A tíz éve útjára bocsátott Jövővár eddig összesen 350 millió forinttal tudta segíteni a győztesek építési, felújítási programjait. Az óvodák, általános és középiskolák elsősorban bővítésre (pl. új tornatermek vagy vizesblokk építése) illetve felújításra használják fel a Jövővár-rendszerben elnyert építőanyagot. A nyertes pályázatok nyomán az elmúlt hét évben közel 400 „Jövővár” épült meg illetve van épülőfélben országszerte.

„Álmunk, hogy a Jövővár-program egyszer a teljes magyar építőanyag-ipar kínálatát egyesítse. Hisszük, hogy a jövő generációja, amely a pályázó iskolákban, óvodákban formálódik, megérdemli a segítséget. A Jövővár elmúlt tíz éve megmutatta annak jelentőségét, hogy a gyermekek méltó körülmények között, szebb tantermekben, korszerűbb épületekben tanuljanak, játsszanak, s azt is, hogy mennyivel szebbé teszi egész életünket, ha rendbe tudjuk hozni a minket körülvevő műemléki épületeket” – indokolta a Wienerberger évtizedes elkötelezettségét Norbert Schwarzmüller vezérigazgató.

„Néha olyan kevés hiányzik ahhoz, hogy egy tanterem, egy iskola megszépüljön, vidámabb gyermekarcokat láthassunk egy szebbé vált épületben. A Wienerberger Jövővár Pályázata révén azt igyekszünk elősegíteni, hogy a gyermeknevelésre méltó körülmények között kerülhessen sor. Hogy az óvodák, iskolák, a minden nap látott műemléki épületek gyermekeink növekedéséhez esztétikus és megfelelő épített környezetül szolgáljanak. Külön öröm számunkra, hogy idén új cégek is csatlakoztak programunkhoz.” – hangsúlyozta Norbert Schwarzmüller, a szervező Wienerberger vezérigazgatója.

A Jövővár Pályázaton gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával. A műemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemléképületek vannak, amelyeken 2009-ban felújítási munkálatokat kezdenek.

Idén tizenhárom cég csatlakozott a Wienerberger Téglaipari zRt. törekvéseihez, így összességében 62,8 millió forint értékű termékre, illetve készpénzre lehet pályázni. A Wienerberger 20 millió forint értékű terméket ajánl fel gyermekintézmények számára, a műemlékek kezelői pedig 2,5 millió forintnyi építőanyagot illetve 2,5 millió forint értékű pénzbeli támogatást nyerhetnek el. Emellett mindkét kategóriában pályázni lehet 5-5 millió forint értékben a Bramac, a Mapei, a Murexin, a Nikecell és a Tondach termékeire, valamint 4 millió forint értékű Graboplast, 3 millió forint értékű Baumit, 2,2 millió forint értékű Betafence, 1-1 millió forint értékű Hörmann és Poli-Farbe, nyolcszázezer forint értékű Dörken, ötszázezer forint értékű Bachl és háromszázezer forint értékű Rheinzink termékre.

A pályázat országos médiatámogatója a Homegarden, a Metro, az E-Build, a Proidea, a Magyar Építéstechnika és az Otthon. Ebben az évben tizenegy megyei médiatámogató is felajánlotta segítségét: a 24 Óra, a Békés Megyei Hírlap, a Beol.hu, a Dunántúli Napló, az Észak-Magyarország, a Hajdú-Bihari Napló, a Kelet-Magyarország, a Kisalföld, a Nógrád Megyei Hírlap, a Petőfi Népe és a Somogyi Hírlap.

Az E-Build és a Proidea internetes portál valamint a Magyar Építéstechnika közösen Jövőkuckó-különdíjat is felajánlott egy Jövővár-pályázó számára. A cégek által kiválasztott pályázó ötszázezer forint készpénzt valamint a felajánló médiumok munkatársainak szakértelmét és kétkezi segítségét veheti igénybe az építkezés, felújítás során.

Az Otthon magazin három Jövővár-nyertes részére egyéves magazin-előfizetést ajánlott fel.

A pályázati felhívást és a részvételi feltételeket tartalmazó kiírást március közepén mintegy 14 ezer önkormányzat, gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapta kézhez.

A Wienerberger Jövővár Pályázatának fővédnöke Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A díjazásról idén is független zsűri dönt. A zsűri elnöke mindkét kategóriában Vadász György Kossuth-díjas építész, a gyermekintézményekkel foglalkozó bizottság tagjai Nagy-Kálózy Eszter színművész, Szüdi János közoktatási szakállamtitkár, Tóth Balázs, a Wienerberger termékfejlesztési vezetője és Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára. A műemléki támogatásokról döntő testület tagjai Nagy-Kálózy Eszter, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Tóth Balázs és Winkler Gábor építész, egyetemi tanár. A pályázat benyújtási határideje 2009. április 24. A zsűrizésre májusban kerül sor, az ünnepélyes díjkiosztó a tervek szerint június 10-én lesz.

A kiírók ötödik alkalommal hirdettek meg képzőművészeti pályázatot, így a gyermekek közvetlenül is részt vehetnek a Jövővár Pályázaton. Az intézmények két életkori kategóriában (óvodás és iskolás) nyújthatnak be tíz-tíz, gyermekek által készített képzőművészeti alkotást, amelyek közül a zsűri választja ki a díjazandó műveket. A bíráló bizottság tagjai: Nagy-Kálózy Eszter, Sinkó István, a Nemzeti Galéria Gyík Műhelyének vezetője, Róka Enikő, a Nemzeti Galéria grafikai osztályának vezetője, Tóth Balázs és Vészabó Noémi festőművész. A képzőművészeti alkotások témája: „Gyerekek! Legyetek építészek!”. A díjazott alkotások készítői és intézményük Crayola termékeket nyernek. A képzőművészeti pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége. A legjobb anyagokból a szervezet a Wienerbergerrel közösen ősszel kiállítást rendez.

Az Otthon magazin kiadója a gyermekek számára is felajánlott különdíjat. A beérkezett műveket internetes szavazásra bocsátja, az első három legtöbb szavazatot kapott alkotás készítői az Otthon és a National Geographic Kids magazinok előfizetéseit kapják.

Forrás: Live PR
< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Teherhordó falszerkezetek
Tégla

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?