Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

5 kreditpontot érő konferenciák a TFH+E szakkiállításon

A paneltől a passzívházig

Az energiatakarékosságot és az épületenergetikát fókuszba állító építőipari szakkiállítás és konferenciasorozat számos, ma hangsúlyos témát dolgoz fel. 2009. február 11-13. között a Syma Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő konferenciákon a panel felújítások kérdésköre mellett szó lesz a passzívházakról, a zöldtetőkről, de az épületfizika is téma lesz a konferenciákon. 

II. Weber Panelrehabilitációs Konferencia 

A Saint-Gobain Weber Terranova Kft. égisze alatt rendezik meg második alkalommal azt a szakmai találkozót, mely az iparosított technológiával készült épületek problémakörét a lehető legátfogóbb módon tárgyalja. A konferencián minden oldal képviselteti magát: többek között az Önkormányzati Minisztérium Lakásügyi Főosztály Főosztályvezetője beszél az elmúlt évek tapasztalatairól, és a várható jövőről, az ÉMI Kht. a pályázatok elbírálásáról és kiértékeléséről tart előadást, a gyártók és kivitelezők a gyakorlati problémákat, megoldásokat mutatják be.  A rendezvény fővédnöke: dr. Gyenesei István, Önkormányzati Miniszter. A résztvevők 2 kreditpontot kapnak.

Zöldtetők a klímaváltozás ellen - „Az épített, szépítő zöldtető”

A városi zöldterületek növelésében és a klímaváltozás miatt fellépő szélsőséges időjárási körülmények káros hatásainak mérséklésében nagy szerepet játszhatnak a zöldtetők. A konferencia a természetes környezet épületen történő kialakításának az éghajlatra, és épületekre gyakorolt hatásaival, valamint a létesítéssel, és az üzemeltetéssel kapcsolatos tudnivalókkal, tapasztalatokkal ismerteti meg a résztvevőket. A résztvevők 5 kreditpontot kapnak.

Passzívház konferencia

A 2. Passzívház Konferencia célja, hogy egyfajta lexikonként bemutassa a passzívházak legfontosabb elemeit, és átfogó tájékoztatást adjon ezek összefüggéseiről, alkalmazástechnológiai kérdéseiről. A résztvevők 5 kreditpontot kapnak. A 2. Passzívház Konferencia célja, hogy egyfajta lexikonként bemutassa a passzívházak legfontosabb elemeit, és átfogó tájékoztatást adjon ezek összefüggéseiről, alkalmazástechnológiai kérdéseiről.

Épületfizikai konferencia

I. Saint-Gobain Épületfizikai konferencia néven kerül megrendezésre az a szakmai találkozó, amely az épületfizika tárgyköréből első alkalommal az akusztikai szempontokat helyezi fókuszba. A konferencia áttekinti az épületakusztikai tervezés és kivitelezés kérdéseit a szabályozástól kezdve, a külső és belső határoló szerkezeteken keresztül, a speciális teremakusztikai rendszerekig, érintve a megoldások hőtechnikai és tűzvédelmi vonatkozásait is. A rendezvény védnöke Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke. A résztvevők 1 kreditpontot kapnak.

Magastetők – átforduló homlokzatok

Környezetvédelmi és energetikai szempontok okán nő a tetők és falak hőszigetelésével szemben támasztott követelmény, a súlypont a hőszigeteléstől a hőhídmentességre, a légzárásra tevődik át. Az alternatív energiatermelés műszaki berendezései a tetőkre és a homlokzatokra kerülnek, újfajta együttélést teremtve: megszületnek az „aktív-tetők”. A résztvevők 5 kreditpontot kapnak.

A konferenciák időpontjai:

  • 2009. február 11. – II. Weber Panelrehabilitációs Konferencia
  • 2009. február 11. – Zöldtetők a klímaváltozás ellen konferencia (Az épített szépítő zöldtető)
  • 2009. február 12. – II. Magyar Passzívház Konferencia
  • 2009. február 13. – I. Saint-Gobain Épületfizikai Konferencia
  • 2009. február 13. – A tető, mint ötödik homlokzat konferencia (átforduló homlokzatok)

További információ a konferenciákkal és a jelentkezéssel, részvétellel kapcsolatban a www.tfh.hu oldalon olvasható.

Forrás: Build & Invest

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?