Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Város-rehabilitáció az Autodesk szoftvermegoldásaival

Gyártói hírek, cikkek 2009. 01. 13.

Autodesk szoftverrel készülnek a Corvin sétány impozáns látványtervei

Budapest, 2009. január 13. Az Autodesk, Inc., a 2D és 3D tervezői szoftvermegoldások vezető szállítójának új, építészek számára továbbfejlesztett megoldását, az AutoCAD Architecture szoftvert használták fel a Corvin sétány 116/b háztömb színvonalas tervének elkészítéséhez. A Corvin sétány projekt Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb, jelenlegi város-rehabilitációs projektje.

A nyolcadik kerületi nagyszabású fejlesztésnek csupán az egyik épülete a 116/b tömb, azonban az épület impozáns méretének és izgalmas építészeti megoldásainak köszönhetően már önmagában is figyelemreméltó. Az épület igen összetett szerkezetű: műszakilag jól elkülöníthető 5 szárnya egy belső teret vesz körül, amely hatalmas méretű zöld területet biztosít a nagyváros közepébe költöző leendő lakók számára.

A látványtervező In-ex Studio szakemberei arra kaptak megbízást, hogy a tervezés támogatásaként – és nem utolsó sorban az értékesítést is szolgáló marketing anyagként –, látványterveket készítsenek az építendő lakótömbről. A látványtervek elkészítéséhez a szakemberek az Autodesk szoftvermegoldásait vették igénybe. Az épületet az AutoCAD Architecture programban modellezték, majd a modellt – a szoftver zökkenőmentes adatátviteli lehetőségét kihasználva – egyszerűen becsatolták az Autodesk 3D Studio MAX programjába, ahol végül az impozáns látványtervi képeket kidolgozták. A feladat méretére jellemző, hogy a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő: körülbelül 2,5 hónap alatt, a látványtervek 24 változatban készültek el. Ezek közül választotta ki a megbízó azt, amely homlokzati megoldásait tekintve a végleges kiviteli tervek alapjául is szolgál majd.

A valósághű modellek optimális elkészítése és a változatok kézben tartása szempontjából nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosított az Autodesk program Projektnavigátora.

„Az idő rövidsége és a feladat nagysága miatt egyszerre mindig több, változó számú szakember dolgozott a feladaton. A munkarajzokat megosztó közös felület, valamint a projektben használt tervezési elemeket kínáló paletták nélkül nem lett volna esélyünk ennyi ember hatékony együttműködésének megszervezésére” – mondta Nagy Imre, az In-ex Studio CAD menedzsere, a látványterveket készítő tervezőcsapat vezetője.

A munka monumentális projektet eredményezett: az épület 5 szárnya, valamint a szárnyak egyenként 10 szintje összesen 50 konstrukciós rajz elkészítését jelentette. A rajzokat – a munka gyorsítása, és a gépek teljesítményének jobb kihasználása érdekében – összesen 15 nézetrajzban építették össze.

„A szoftver segítségével gyorsabb és egyszerűbb volt a látványtervek elkészítése, valamint a tervező és a megbízó közötti kommunikáció és együttműködés is könnyebbé vált” – tette hozzá Molnár Balázs, az In-ex Studio vezetője.

További információk: www.autodesk.hu  

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari, CAD szoftverek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?