Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A legkeményebb kihívások leküzdésére az építőiparban

Gyártói hírek, cikkek 2008. 11. 18.

A Bosch Prémium lítium-ion technológián alapuló GSR14.4/18 VE-2 LI Professional vezeték nélküli fúró-csavarozók és a Bosch 14.4/18 VE-2 LI vezeték nélküli Heavy-Duty ütvefúró-csavarozók gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.

  • Az egyedülálló elektronikus motorvédelem (EMP) megvédi a motort a túlterheléssel szemben és gondoskodik a hosszú élettartamról
  • A legnehezebb csavarozási és fúrási alkalmazásokhoz fában és fémben, valamint ütvefúrási alkalmazásokhoz falban
  • Egyedülálló Bosch Prémium lítium-ion technológia a 400 %-kal hosszabb élettartamért és a verhetetlen akku-üzemidőért

A váz vagy gerendaszerkezetekben használt csavarkapcsok minden esetben közepes és nagy csavar átmérőt igényelnek. A nagy csavarátmérő rendkívül nagy kihívásnak teszi ki a vezeték nélküli ütvefúró-csavarozókat, hiszen ha a motor megáll, akkor általában elkerülhetetlen, hogy az ne égjen le. Mindez azonban nem történhet meg a Bosch Premium lítium-ion technológián alapuló új vezeték nélküli GSR 14.4 VE-2 LI Professional és GSR 18 VE-2 LI Professional fúrócsavarozókkal, illetve a GSB 14,4 VE-2 LI Professional és 18 VE-2 LI vezeték nélküli ütvefúró-csavarozókkal. Ezek a nagy teljesítményű vezeték nélküli szerszámok olyan nagy előnyöket nyújtanak az építőipari szakembereknek, mint például a Bosch Elektronikus Motorvédelme (EMP), amely egyedülálló a piacon. Az EMP automatikusan kikapcsolja a magas forgatónyomatékú motort, ha az megakad, így védve meg attól, hogy leégjen. Ezek a tulajdonságok gyakorlatilag elpusztíthatatlanná teszik a szerszámokat, még ha a legkeményebb körülmények között használják is azokat. A Bosch Heavy-Duty vezeték nélküli fúrócsavarozói tökéletesen védettek kívülről, hiszen a hajlékony és rugalmas Dura Shield borításuknak köszönhetően a szerszámok teljesen épek maradnak, még ha 2 méter magasról betonra esnek.

A Bosch 14,4/18 VE-2 LI Professional vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozói kétsebességes automata sebességváltóval garantálják a rendkívüli teljesítményt fában és fémben egyaránt, valamint falmunkákhoz ütvefúrásra is a GSB verziók esetében. A szerszámokat első fokozatban 10 és 12 milliméter csavarátmérőre, míg a második sebességi fokozatban 40 és 50 milliméter, főleg falba történő csavarátmérőre tervezték. Speciálisan hangolt hajtóműáttétel biztosítja a gyors előrehaladást a fúró/ütvefúró funkcióban.  A progresszívan növekvő forgatónyomaték pedig minden csavarmérethez lehetővé teszi a finomhangolást. 

A Bosch ismét újított az eszközök ergonómiai kialakításában, ugyanis a szerszámok nyelén található Softgrip bevonatnak köszönhetően fáradságmentessé válhat a munkavégzés. Az alacsony gépsúlynak köszönhetően - amely a GSR modelleknél (14.4 illetve 18 voltos) csak 2,3 és 2,4 kilogramm, illetve a GSB modelleknél (14.4 és 18 voltos) 2,4 és 2,5 kilogramm - pedig rendkívül egyszerűvé válik a használat.

Más gyártók hasonló akkus készülékeivel összehasonlítva a Bosch egyedülálló Prémium lítium-ion technológiája négyszer hosszabb élettartamot és egyetlen akkutöltéssel a legnagyobb számú csavarozást garantálja. Mindez a Bosch Elektronikus Cella Védelmének (ECP) köszönhető, amely megbízhatóan védi az akkumulátort a túltöltéstől, a túlmelegedéstől és a teljes lemerüléstől. A Prémium lítium-ion technológia másik előnye az egyetlen töltéssel végrehajtható verhetetlen működési idő – köszönhetően a Bosch nagy teljesítményű akkumulátor celláinak és az intelligens energia felhasználásnak. A speciálisan kialakított cellák a rendkívül alacsony belső ellenállásnak és az akkumulátor kimagasló minőségű külső burkolatának köszönhetően biztosítják az alacsony energiaveszteséget a töltés és a működés ideje alatt. Ennek következtében a Bosch akkumulátorok rendkívül ellenállók, teljesítményük pedig utolérhetetlen. A Bosch Hightech elektronika a motorral és a váltóval történt tökéletes összehangolásának eredményeképpen a hajtás teljesítménye rendkívül hatékony, az akkucellák kihasználtsága pedig optimális.

Forrás: Double Decker

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari szerszám, műszer, kisgép

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?