Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

MUNDO - Zugló Kerületközpont

Ingatlan 2008. 10. 15.

Kezdődhet az építkezés  

Budapest, 2008. október 15. – A lengyel ingatlanberuházó- és fejlesztő Echo Investment a mai napon bemutatta a  MUNDO – Zugló Kerületközpont építészeti terveit és ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy a központ építési munkálatai 2009 elején kezdődhetnek. A MUNDO épületkomplexummal Zugló és a környező kerületek egy modern és a kerülethez illeszkedő közösségi és találkozóhellyel gazdagodnak, ahol egyszerre nyílik lehetőség bevásárlásra, ügyintézésre és szórakozásra. Elindulásával a Bosnyák téri MUNDO projekt a XIV. kerület legnagyobb volumenű beruházását képviseli.  

A lengyel ingatlanfejlesztő- és beruházó Echo Investment a mai napon jelentette be, hogy a MUNDO – Zugló Kerületközpont építési munkálatai 2009 elején kezdődhetnek meg. A Bosnyák téri komplexum része a 65.000 négyzetméter alapterületű MUNDO bevásárló- és szórakoztató központ, valamint a négy épületes modern irodaépület-együttes, a MUNDO Iroda Park. A bevásárló- és szórakoztató központ valamint az első irodaépület 2010 negyedik negyedévében kerül átadásra, a három különálló irodaépület építése 2011-ben kezdődik.

Hartvig Lajos, a MOFO-BH Stúdió Kft. vezető tervezője az építészeti tervek bemutatásakor elmondta: „Egy 21. századi modern város szerkezetében a MUNDO Központ létrehozása nemcsak a kerület, hanem az egész főváros szempontjából is mérföldkőnek számít azzal, hogy a közlekedési és kereskedelmi csomópontokat valódi találkozóterekké alakítja át. A Bosnyák tér kereskedelmi és közlekedési szempontból már évtizedek óta Zugló szívének számít, az új kerületközpontnak köszönhetően pedig dinamikus átalakuláson és modernizáción mehet keresztül ez a terület.”

Különleges építészeti megoldásként a MUNDO épületegyüttest egy gyalogos passzázs köti össze a Nagy Lajos Király útjával, mely lehetővé teszi a Bosnyák tér felőli kényelmes és egyszerű gyalogos megközelítést. A passzázs építészetileg újszerű és kreatív megoldást kínál az épületegyüttes egyes részeinek összekapcsolására. A MUNDO a zöldfelületek rendhagyó felhasználásával, a parkolók területén alkalmazott zöldhomlokzattal pedig a kerület zöldövezeti jellegét erősíti.

A MUNDO Iroda Park több mint 30.000 négyzetméter kiadható irodaterületével nagyban hozzájárul a zuglói irodaterület növekedéséhez. A bevásárlóközpont 65.000 négyzetméter kiadható kereskedelmi területén a gondosan válogatott, kiemelkedően előnyös bérlői mix minden kereskedelmi igényt kielégít. A rekreációs-szórakoztató területen multiplex mozi, kaszinó, fitnesz központ, klubok, bárok és éttermek várják a kikapcsolódni vágyókat. 

„Újszerű városi térkialakításával és modern építészeti megoldásaival a beruházás új külsőt kölcsönöz majd Zuglónak, és ezzel a főváros egyik legjelentősebb beruházásává válik.„ – mondta Piotr Gromniak, az Echo Investment Igazgatótanácsának elnöke.

Az építkezéssel egy időben számos közlekedési fejlesztés is megvalósul: új utak épülnek, mindkét irányba kiszélesítik a Csömöri és a Rákospatak utcát, a Rákospatak utca - Szugló utca - Bosnyák utca kereszteződésében pedig körforgalmat alakítanak ki. Továbbá kicserélik az utak és a járdák burkolatát, valamint egyéb, a projekthez kapcsolódó közmű-fejlesztéseket valósítanak meg.

A leasing folyamat, a leendő bérlőkkel folytatott tárgyalások 2008 augusztusában kezdődtek el, amelynek eredményeként a beruházó hamarosan megállapodást köt a bérleti szerződés általános kikötéseiről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft-vel. 

A MUNDO elnevezés arra a változatos világra utal, melyben élünk – a világra, amely összeköti és közelebb hozza az embereket, egyedi találkozóhelyet teremtve ezzel Zugló szívében. A modern épületegyüttes, mely a Zuglóban megvalósuló legnagyobb, 40 milliárd forint összértékű beruházás, több funkciót fog egyszerre betölteni: olyan bevásárló- és rekreációs központ lesz, ahol lehetőség nyílik a ügyintézésre is, egyúttal számos helyi és budapesti székhelyű vállalkozásnak kínál irodabérlési lehetőséget.

Forrás: Double Decker PR Ügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?