Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Károsanyag-kibocsátás elleni tevékenységéért kapott elismerést az Electrolux

Hírek 2013. 11. 28.

A károsanyag-kibocsátás csökkentésében, illetve a „zöld” stratégiák kidolgozásában és megvalósításában élen járó vezető skandináv vállalatként ismerte el a Carbon Disclosure Project (CDP) az Electroluxot. A CDP a vállalat klímaváltozásra vonatkozó adatszolgáltatását is példamutatónak ítélte.

Az eredményt a CDP 2013-as évre vonatkozó Nordic 260 Climate Change Report című jelentésében közölték, amelyben a szervezet a klímaváltozás elleni tevékenységet folytató cégeket monitorozza. A jelentés a skandináv régió azon vállalatai által szolgáltatott adatokat elemzi, amelyek részt vesznek a CDP klímaváltozás elleni programjában.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egyetlen svéd vállalatként kaptuk meg a CDP elismerését klímaváltozás elleni tevékenységünk és adatszolgáltatásunk minőségére vonatkozóan.” – hangsúlyozta Henrik Sundström, az Electrolux Csoport fenntarthatósági működésért felelős igazgatója. „Az Electroluxnál már az 1990-es években megkezdtük a tevékenységünk környezeti hatásaira vonatkozó információk gyűjtését. Az energiafelhasználás csökkentésében is figyelemreméltó eredményeket értünk el, és 2012-ben 6 százalékos relatív javulást tudtunk felmutatni ezen a területen 2011-hez képest, ami számottevő mértékben növelte a termelési hatékonyságunkat is.”

Az Electrolux a károsanyag-kibocsátás csökkentésében és a zöld működés megvalósításában élen járó vállalatokat listázó Climate Performance Leadership Index-en (CPLI) idén első alkalommal szerepel. Az index a listázott vállalatok kibocsátás-csökkentő tevékenységének mértékét és minőségét értékeli.

A vállalat, 27 skandináv cég közül, harmadik egymást követő évben került fel emellett arra a Carbon Disclosure Project (CDP) által készített összeállításra, amely a klímaváltozásra vonatkozó adatszolgáltatásban példát mutató cégeket gyűjti össze. A Climate Disclosure Leadership Index-en (CDLI) elérhető 100 pontból az Electrolux 92 pontos minősítést kapott a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatszolgáltatásának pontossága és teljessége alapján.

A környezetvédelmi stratégia a magyarországi gyárak számára is kiemelten fontos. Ennek jegyében a jászberényi hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár 2012-ben például több mint 30 százalékkal mérsékelte az energiafelhasználását. Az eredményekben fontos szerepet játszott a vállalat munkatársainak közreműködése az olyan mindennapi apró lépésektől kezdve, mint például az üres termekben a lámpák lekapcsolása egészen azokig a nagy volumenű fejlesztésekig, mint a fűtési rendszer fejlesztése, a sűrített levegőt használó berendezéseknél a szivárgások megszüntetése, a vízfelhasználás csökkentése.

A nemzetközi elismerés további lépésekre sarkallja a hazai gyártóegységeket: a jászberényi gyár céljai között szerepel 2014-ben az ISO50001 minősítést megszerzése, valamint az épülő új irodaházukkal megpályázták az energiahatékonysági és környezetbarát tervezésben élenjáró épületeknek járó LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) elismerést is.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?