Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Indukciós technológia - főzés gyorsan, energiatakarékosan és biztonságosan

Energia megtakarítás 2013. 04. 15.
Electrolux indukciós főzőlap
Electrolux indukciós főzőlap

Az indukciós technológia jelenleg a főzés legenergiatakarékosabb, leggyorsabb és legbiztonságosabb módja. Emellett számos olyan előnyt és kényelmi funkciót nyújt az otthoni felhasználóknak, melyekkel élménnyé válik a főzés minden pillanata. Az Electrolux indukciós főzőlapok nagy teljesítményű főzőzónái ráadásul a fejlett érintőkapcsolós vezérléssel olyan pontosan és precízen szabályozhatók, mint a hivatásos séfek által használt professzionális készülékek.

Napjainkban a főzés gyakorlatilag technikai sporttá nőtte ki magát. A gasztronómia iránt rajongó és elkötelezett fogyasztók a profikhoz hasonló eredményt várnak el saját maguktól és háztartási készülékeiktől egyaránt. Az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek az otthoni felhasználók körében is, hiszen számos olyan előnnyel bírnak, melyek akár egy hivatásos séf igényeit is képesek kielégíteni.

Az indukciós főzőlapok a legenergiatakarékosabbak, mert a generált hőmennyiség 90 százalékát (az elektromos lapok 60, a gáz pedig kevesebb, mint 50 százalékát) hasznosítják főzés közben. Az indukciós technológia esetében ugyanis kimarad egy lépés a hőközlés folyamatából. A rendszer nem az üvegkerámia felületet melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve annak tartalma. S mivel rövidebb ideig van használatban a főzőlap, kevesebb energiát fogyaszt.

Egyes Electrolux modelleknél van ún. öko időzítő funkció is, melynek aktiválásával további energia-megtakarítás is elérhető. Ebben az esetben ugyanis a rendszer a beállított főzési idő előtt lekapcsolja az adott főzőzónát, így a maradékhő felhasználásával készül el az étel.

Az indukciós technológia gyorsaságban is verhetetlen, hiszen mindössze 4 percre van szükség egy liter víz felforralásához. Az Electrolux modellek érintőkapcsolós kezelőfelületén pontosan és precízen állítható az egyes főzőzónák teljesítményszintje. S mivel a főzőlap szinte azonnal érzékeli a hőmérsékletváltozást, másodpercek alatt olyan forróra melegszik, hogy máris pirítható rajta a hal vagy a hús, és melegíthető fel a leves.

Az indukciós főzőlapok használata mindezek mellett biztonságos, hiszen nincs nyílt láng, mint a gáz lapok esetében, és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület ugyanis csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így a véletlenül sem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni. Ezért a főzőlap takarításával sem kell sok időt tölteni, egy nedves kendővel bármikor letörölhető a főzőfelület.

Az Electrolux Infinite indukciós főzőlapok, mindezek mellett maximális szabadságot kínálnak a fogyasztóknak, hiszen ezeken a modelleken nincsenek előre kijelölt főzőzónák. Bármekkora méretű és formájú edényt rá lehet helyezni a főzőlapokra, csak arra kell figyelni, hogy a főzőzónát jelző egyik keresztet takarja az edény feneke.

Az Electrolux Inspiration termékcsalád egyes indukciós főzőlapjain, a Bridge (híd) funkcióval, egy gombnyomásra összekapcsolható két, egymás fölött elhelyezkedő főzőzóna, s ezzel egy nagy főzőfelület jön létre. Az összekapcsolt két zóna hőmérsékletét pedig párhuzamosan, egy vezérlővel lehet beállítani vagy módosítani.  Az új termékcsalád modelljein a nagy teljesítményű, akár 3200 wattos főzőzónák a megszokott 9 helyett ráadásul 14 fokozatba is kapcsolhatók, így a professzionális nagykonyhai gépekhez hasonlóan, szinte mérnöki pontossággal szabályozható a főzőzónák teljesítménye.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?