Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Holcim Hungária Otthon Alapítvány támogatja az Álomépítők 3. évadát

Hírek 2012. 06. 21.
Az együttműködési megállapodás aláírása. Balról jobbra: Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója, Fegyverneky Sándor, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány elnöke és az Álomépítők részéről Moór Bernadett
Az együttműködési megállapodás aláírása. Balról jobbra: Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója, Fegyverneky Sándor, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány elnöke és az Álomépítők részéről Moór Bernadett

A nagysikerű Álomépítők című műsor idei, 3. évadának egyik főtámogatója a Holcim Hungária Otthon Alapítvány. Az Alapítvány és a műsor egyaránt a hátrányos helyzetű, reményvesztett családok otthonteremtését kívánja elősegíteni. Az együttműködéshez csatlakozott a Holcim Hungária Zrt. is: „Együtt a közösségért” elnevezésű összefogási programja keretében a vállalat önkéntesei személyesen is részt vesznek majd a munkálatokban.

Fegyverneky Sándor, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány elnöke, Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója és az Álomépítők részéről Moór Bernadett írták alá az együttműködési megállapodást.

A produkció célja, hogy 10 rászoruló, ám példás életet élő, többgyermekes család számára új otthont építsen vagy rossz állapotú házukat, lakásukat szebbé, komfortosabbá varázsolja. A program indításakor 3000 önkormányzat számára figyelemfelhívó levelet küldtek. Ebben arra kérték a települések vezetőit, hogy a környezetükben élő, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családok élettörténetével pályázzanak a programban történő részvételre. Fontos, hogy ezek a családok tevékeny részesei legyenek  saját sorsuk jobbrafordulásának, sőt a helyi közösségi munkában is szerepet vállaljanak.

A nemrégiben elindított televíziós kampány során június 30-ig várják a jelentkezéseket.

A családok kiválasztása folyamatban van, júliusban már várhatóan az átalakítások, újjáépítések is megkezdődnek, s az ezekről készült filmeket a tervek szerint októbertől vetítik majd a Viasat3 csatornán.

A Holcim kiemelten fontosnak tartja, hogy tettekkel járuljon hozzá a társadalom alapjainak megépítéséhez ezért 2005-ben létre hozta a Magyarországon mindeddig egyedülálló Holcim Hungária Otthon Alapítványt. A helyi önkormányzatok bérlakás-építési projektjeinek támogatásán keresztül 2005 óta félmilliárd forinttal járult hozzá 141 család új otthonának megteremtéséhez.

A Holcim 100 éves évfordulója alkalmából meghirdetett „Együtt a közösségért” program keretében az alkalmazottak egy évnyi önkéntes munkát ajánlottak fel a helyi közösségeknek. Az eddig összesen 706 felajánlott munkaóra számát az építkezések tovább gyarapítják majd.

Forrás: Grayling Hungary

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?