Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Állnak a falak - de miből készültek?

  • A szalmaháztól a vályogon át a téglaházig és a könnyűbetonig
  • A falszerkezet lehetséges anyagai az új hőtechnikai szabályozás tükrében

Épületszerkezet és vállalkozásfejlesztés egy napon, az „Építem a házad” klub első rendezvényén

MÉK: 1 pont (2012/65) MMK: 1 pont (01/2012/0058)

  • Helyszín: Lurdy Ház
  • Időpont: 2012. május 22. 9.00-16.00

Az épületszerkezetek számos alapvető elemét érintő új hőtechnikai szabályozás tervezett – de a bevezetést tekintve, jelenleg úgy tűnik, ismét tolódó – szigorításával kapcsolatosan a gyártói szakmán belül a legélesebb vita az falazatokkal kapcsolatosan alakult ki.

Egy ház teljes építési „filozófiáját” meghatározza az, hogy miből épülnek a falak, így ez a kérdés gyakorlatilag mindenkit érint valamilyen formában, hiszen ezt a filozófiát kell tovább vinnie a saját szakmájában.

Az utóbbi években a falszerkezetek vonatkozásában jelentősen bővült a választék. Az „Építem a házad” Klub első rendezvénye összegyűjtötte azokat „a falazási filozófiákat” amelyek közül választhatunk.

Színesebb a paletta, mint gondolnánk. Van-e mindegyiknek létjogosultsága? Érdemes ezekkel foglalkozni?

Ezekre a kérdésekre keresik a választ az „Építem a házad” klub első rendezvényének délelőtti előadásai. Dr. Csoknyai Tamás PhD, tanszékvezető (BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék) bevezetője után a 8 különböző anyag vagy építési technológia kapcsán elhangzó előadások, illetve az utána következő Csanády Pál építész által vezetett kerekasztal beszélgetés segít a kérdéseket megválaszolni.

A megrendelők is képzettebbek és tudatosabbak lettek. Ezért mindenkit várunk, aki úgy érzi, nem akkor szeretne ezekkel a technológiákkal és kérdésekkel találkozni, amikor a reménybeli megrendelő innen-onnan összegyűjtött félinformációkkal megjelenik nála.

Szakember és vállalkozó

Ma már nem elegendő jó szakembernek lenni. Szükség van arra, hogy építészként, kivitelezőként egyúttal vállalkozóként is gondolkozzunk, annak érdekében, hogy megtaláljuk azokat a megrendelőket, aki megbízható szakembereket keresnek.

A szakmai rendezvények palettája igen bőséges. Ebben nyújt új színfoltot az „Építem a házad” klub első rendhagyó rendezvénye, ahol a szakmai előadásokat két jeles szakember, Tonk Emil és Tomán József vállalkozásfejlesztési előadásai követik.

Mit kínál még az „Építem a házad” klub első rendezvénye?

A szakmai információkon és a vállalkozásfejlesztési előadásokon túl a részvételi díjért mindenki 10 000 Ft értékű ajándékot kap, illetve a rendezvény napján az ott kínált szolgáltatások igénybevételére kedvezmények várják a résztvevőket. Aki pedig elégedetlen volt, mert nem azt kapta, amit a rendezvény ígért, annak a szervezők a részvételi díjat 100 %-ban visszafizetik.

PROGRAM

  • DÉLELŐTT - Állnak a falak. De miből épültek? 8 szakmai előadás arról, hogy miből készülhet a fal, majd kerekasztal beszélgetés.
  • DÉLUTÁN – Utak egy sikeres vállalkozáshoz – 2 vállalkozás-fejlesztési előadás

Két főnek jobban megéri!

Rendhagyó jegyárak, rendhagyó szolgáltatásokkal.

  • 1 fő részvétele: 7 795 Ft + ÁFA/fő, azaz 9 900 Ft/fő.
  • 2 fő részvétele esetén: 9 843 Ft + ÁFA/2 fő, azaz 12 500 Ft/2 fő kedvezményes áron, amelyért cserébe minden ajándék mindkét főnek jár.

Mit tartalmaz a belépő az előadásokon és a szünetbeli frissítőkön túl?

  • 2000 Ft értékű vásárlási kupont, amely az „Építem a házam I. – Az előkészítés” vagy a rendezvényre megjelenő „Állnak a falak” című II. kötet megvásárlására bármikor felhasználható.
  • 3490 Ft értékű vásárlási kupon, amely igénybe vehető Tomán József magyar vállalkozók számára fejlesztett MAGIC BUSINESS társasjátékának vásárlásához, és
  • a rendezvényig még lesznek újabb felajánlók, akik kedvezményeire minden résztvevő jogosult lesz.

Mit kínál az „Építem a házad” klub?

  • az „Építem a házad” építőközösség 2000 regisztráltjának elérését – meghatározott körülmények között,
  • részvételi lehetőséget havonta a Tervcafe rendezvényén, ahol építkezőkkel találkozhat, konzultálhat, ami akár üzletet is jelenthet,
  • rendszeres klub konferenciákat, ahol egy-egy szakmai téma mellett vállalkozásfejlesztési előadásokat is hallgathat,
  • egy szakmai közösséget, ahová azok tartoznak, aki maguk alakítják a jövőjüket!

További információ, részletes program, jelentkezés: www.epitemahazad.hu

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?