Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Uszodatechnika, úszómedencék - Épinfó

DINAX Kft.

http://www.dinax.hu

Uszoda- és fürdővízkezelés, háztartási és ipari vízkezelés; kezelési technológia kidolgozása, üzemeltetési tanácsadás; DEWAN márkajelű klórmentes uszodai vízfertőtlenítőszerek, DINAX márkajelű uszodai vízkezelő, víztisztítószerek, felületi tisztítószerek.


MERIDIÁN Uszodatechnika

http://www.medence01.hu

Cégünk a francia WATERAIR úszómedence gyár képviselete 1998 óta. Formagazdag, komplett úszómedencék 20 év garanciával, 75.000 működő medence tapasztalatával, elsősorban családok és kisközösségek részére. Nagyipari technológia és személyes igényfelmérés, egyedi tervezés. Gyors medenceépítés minimális betonozással, meredek terepre, zárt kertekbe is. Eltolható polikarbonát lefedések, télikertek. Kérje ingyenes katalógusunkat ártájékoztatóval és munkatársunk kötelezettség nélküli helyszíni látogatását bárhol az országban. Újdonság: Escaform Balneo System® (2010).


Europond Kft.

http://www.europond.hu

Kerti tavak, fürdőtavak, tüzivíztározók építése.


NG Next Generation Kft.

http://www.medence-epites.hu

Uszodatechnika, medenceépítés, masszázsmedencék, gőzkabinok, szaunák, infraszaunák, uszodavegyszerek. Karbantartás, vízkezelés, vízszűrők, vízlágyítók, víztisztítás.


AGROPLAST Műanyagipari Szolgáltató és Ker.-i Kft.

http://www.agroplast.hu

AGROPLAST kerti fürdőmedencék - üvegszállal erősített poliészterből, egy darabban legyártott kész műanyagmedencék.


AQUALING Kft.

http://www.aqualing.hu

Úszómedencék építése és forgalmazása, masszázskádak, infra- és gőzkabinok, szaunák, uszodagépészet; Uszodatechnikai termékek, védjegyeztetett vegyszerek családi és közfürdői használatra. Hayward, Bestway cégek kizárólagos magyarországi forgalmazója; Úszómedencék karbantartása. Lőttbeton medenceépítési technológia kőgyémánt burkolattal, szabad formák.


Hungaro System`s Kft.

http://www.hskft.hu

Uszodai élményberendezések - webáruház.


DIRECT-LINE Kft.

http://www.dldh.hu

Rozsdamentes termékek gyártása, forgalmazása, tervezése. Minőségi, alacsony karbantartást igénylő úszómedencék, jakuzzik.


Dr. Bertényi Uszodatechnika

http://www.drbertenyi.hu

Uszodatechnika, szaunák, masszázsmedencék, medencelefedések.


Albatros Wellnesstechnika Kft.

http://www.wellnesstechnika.hu


KEREX Uszoda- és Szabadidőtechnika Kft.

http://www.kerex.hu

Sunnypool, Soleo medencék, polypropilén-, üvegszálas medencék, medencefedések, burkolatok.


KÖNYVEK


Nyári medencefűtés speciális napkollektorokkal

A napenergia ma már széleskörűen alkalmazott energiaforrás. Legelterjedtebb módja, mikor napkollektorokkal használati melegvizet készítünk, de vannak, akik a tavaszi-őszi hónapokban - napsütésben akár télen is - fűtésrásegítésre is szeretnék hasznosítani az ingyen energiaforrást. Ehhez már lényegesen nagyobb kollektorfelület szükséges, annak jelentős költségvonzatával együtt. A beruházást gazdaságosabbá tehetjük, ha a kollektorok által megtermelhető hőt nyáron is fel tudjuk használni, például a kerti úszómedence fűtésére.

Többféle napkollektor típus létezik, a választást a tető fekvése, hajlásszöge, mérete és nem utolsósorban a kollektor ára az, ami befolyásolhatja. Ugyanakkor nem közömbös a felhasználás célja sem, mert mi a helyzet akkor, ha a nap energiájával kizárólag a kerti medencét szeretnénk fűteni?

A kollektorok többsége egész évben alkalmazható. Sokak előtt nem ismert azonban, hogy van egy olyan speciális napkollektor fajta, amelyet kifejezetten csak nyári használatra fejlesztettek ki. Alapvetően abban különbözik más típusoktól, hogy nem fagyálló folyadékkal van feltöltve, hanem közvetlenül az úszómedence vize folyik át rajta. Ettől lényegesen egyszerűbbé, olcsóbbá válik a rendszer, nincs szükség például hőcserélőre. 

A rendkívül könnyű, ugyanakkor törhetetlen, időálló műanyag kollektor ugyanúgy a tetőre szerelhető, mint ahogy azt más napkollektoroknál már megszokhattuk. Azonban kitalálhatunk más, praktikus megoldásokat is az elhelyezésére. Kiválóan alkalmas árnyékolásra, így készülhet belőle előtető, terasz feletti védőtető, vagy például fürdőknél, szállodáknál önálló árnyékolóként is működhet a gépkocsi parkoló felett, természetesen megfelelően méretezett tartószerkezetre helyezve.

A kerti úszómedence mellé telepíthetünk magas hatásfokkal üzemelő vákuumcsöves kerti zuhanyzót is. A „fekete hordó”-val kiegészített kerti zuhany helyett ez egy korszerűbb megoldás – érthető módon az árfekvése is magasabb. Mit tud egy ilyen kerti zuhanyzó? Csak néhány jellemző tulajdonsága:

  • A napsugárzást itt szelektív abszorber felület nyeli el.  
  • Tárolótartállyal rendelkezik, ahol a víz hőmérséklete 70-85 fok között mozog. Ezt a forró vizet keveri össze a hálózati vízzel.
  • Jól hőszigetelt, így a tárolóban lévő víz nem hűl le azonnal, ha nem süt a nap.
  • Szabályozható a víz mennyisége, hőfoka.

Fontos azonban, hogy az őszi fagyok előtt ne feledkezzünk meg a kollektor és a zuhanyzó víztelenítéséről, mivel mindkettő kizárólag nyári használatra alkalmas!


Uszodatechnikai cégek


Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Blog

A szanitermodul

Tervrajz készítés 2021. 12. 07.

A családi házak tervei sok esetben csak az előírt, M=1:100 léptéknek megfelelő részletességgel készülnek el. Ezeken a terveken gyakori, hogy a fürdőszobákban alkalmazott szerelőfal helyzete nincs megoldva

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?