Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakkönyv

< >

A városi tanya - Szemléletváltás a válság idején

Leviter Kiadó Kft. 2009

  • Szerző: Rosta Gábor
  • Illusztráció: Horváth Mária illusztrációi
  • Oldalak száma: 194 Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789638739773

A kínai nyelvben a válság szó két szókép összevont írásjeléből áll: a veszély és a lehetőség szavak összevonásából. A válság megélése is ebben a kettősségben rejlik: abban, hogy melyik elemét tudjuk megragadni az átalakulásnak. A jelen helyzetet megélhetjük veszélyként, de tekinthetünk rá úgy is, mint lehetőségre, a megújulás időszakára. A válságok idején jellemző, hogy hirtelen nagyon sok minden átalakul, a megszokott körülmények alapjaikban változnak meg. Ezen folyamat változásra legkevésbé képes eleme maga az ember. Nehezen mondunk le a kényelemről, a fogyasztási szokásainkról, a környezetpusztító technológiánkról, a 20. századi "vívmányainkról", holott pontosan tudjuk, hogy változtatni kell, az eddig követett fejlődési modell nem folytatható. A válság lehetőségként való megélésének egyik legfontosabb feltétele a saját szemléletváltásunk elősegítése, új életstratégiák és napi életvezetési gyakorlatok megtanulása és alkalmazása.

Ahogy nincs két egyforma kert, úgy nincs két egyforma élet sem. Néhány egyszerű alapelv mentén azonban sokban igazíthatjuk saját életmódunkat és közvetlen környezetünket a bolygó adottságaihoz és a természet rendjéhez. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv - az önellátás, a takarékosság és a környezettudatosság szemléletének bemutatásával.

Ára: 2.450 Ft helyett

  • 2.328 Ft (Megtakarítás: 5%)
  • 2.083 Ft (5+10%) - Törzsvásárlóként elérhető ár

Megrendelhető a Libri honlapján »

Forrás: Libri
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?