Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Európai versenyen döntős a Holcim fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya

Hírek 2011. 11. 17.

A Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya a Magyarország, Csehország és Szlovákia kategóriában bekerült a European Excellence Awards nemzetközi kommunikációs díj döntősei közé. A vállalat integrált kommunikációs kampánnyal hívta fel a figyelmet a környezettudatosságra, a fenntartható építészet fontosságára, valamint a Holcim Awards for Sustainable Construction (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) világversenyre. A nyerteseket december 8-án Amszterdamban hirdetik ki.

A hagyományos kommunikációs eszközöket a közösségi média adta lehetőségekkel is ötvöző kampányban vándorkiállítások, szakmai fórumok és konferenciák is helyet kaptak. A kampány kulcsfontosságú eleme egy rendkívüli vállalkozás, a Monte Rosa expedíció volt. A Holcim a kezdeményezéssel összesen közel 5000 építésznek, építész hallgatónak mutatta be a fenntartható építészet kritériumait, gondolatát és felhívta a figyelmüket a 3. Holcim Awards világversenyre.

A Holcim 2009-ben már bejutott a European Excellence Awards döntőjébe. Akkor a számos elismerést elnyert otthonteremtő kezdeményezéssel, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány munkájának bemutatásával érdemelt ki döntős helyezést. Az idén ötödik alkalommal meghirdetett európai kommunikációs díj nyerteseit 2011. december 8-án Amszterdamban megrendezendő gálán hirdetik majd ki.

A Monte-Rosa expedíció

A Hegyikristálynak is becézett jövőbe mutató menedékház, a Monte Rosa projekt a Holcim Awards 2008-as európai döntőjén szerzett bronzérmet. 2010. augusztus 15-én egy szakemberekből és szakújságírókból álló expedíció kelt útra hazánkból, hogy felkeresse a svájci Alpokban található önfenntartó épületet. Az expedíció visszaérkeztével a Holcim élménybeszámoló sorozatot indított a fenntartható építészet és a világverseny népszerűsítésére. A kampány népszerűségét jelzi, hogy eddig összesen 1.800.000-en töltötték le az internetről az expedíción készült úti-videót.

A fenntartható építészet gondolatának további terjesztésére „Expedíció a jövő építészetéért” oldal is indult a Facebook-on, emellett elkészült a Monte Rosa Wikipedia oldala is.

„Maga a téma szinte kiáltott egy ilyen felület létrehozásáért, mert egyre több embert foglalkoztat, emellett az expedícióban részt vevő csapat összetétele sem volt mindennapi”- nyilatkozta Márta Irén, a Holcim kommunikációs igazgatója.

A Holcim hosszú távú együttműködéseket igyekszik kialakítani az építész-képzésben résztvevő egyetemekkel. Az egyetemi roadshow-k mellett eddig összesen 21 szakmai konferenciát és kiállítást – mint például a Pecha Kucha Est - szervezett a vállalat, ahol neves külföldi és hazai szakemberek adták át a fenntartható építészet üzenetét a jövő építészeinek. A nagyfokú érdeklődést az is mutatja, hogy az idei Holcim Award világversenyre 32 magyar pályázat érkezett, ennek is az egyharmada diákoktól.

A Holcim 2003-ban hozta létre a Holcim Foundation for Sustainable Construction-t, mely háromévente egy 2 millió dollár összdíjazású világverseny keretében díjazza a fenntartható építészet elvárásainak leginkább megfelelő elképzeléseket. A 2008/2009-es európai Holcim Awards verseny aranyérmese Janesch Péter és csapata lett „Négy negyed egy egész” című pályamunkájukkal. A nemzetközi világverseny nyertes pályázatait Magyarországon a 2009/2010-es vándorkiállítással egybekötött szakmai fórum keretein belül ismerhette meg a nagyközönség 6 helyszínen, Budapesten, Debrecenben, Sopronban, Szegeden, Győrött és Pécsett. Az eseményt országszerte nagy szakmai érdeklődés övezte, több mint száz alkalommal jelent meg a kiállítás az on-line, elektronikus és a nyomtatott médiában országosan valamint helyi szinten egyaránt.

Forrás: Grayling

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?