Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Rangos szakmai elismerést kapott a May-Ro Studio

Gyártói hírek, cikkek 2011. 05. 11.

Frankfurt, Milánó, Köln és Európa egyéb kiállítás nagyhatalmai után idén először Budapesten is megítélésre került egy olyan szakmai díj, mely az egész magyarországi konyha-belsőépítészeti szektor életében meghatározó mérföldkő lehet évről évre.

Az Ybl és Kossuth díjas Vadász György által vezetett, nemzetközileg elismert építészekből, belsőépítészekből és lakberendezőkből álló szakmai zsűri egyhangúan választotta a „Kitchen First” díj idei nyertesének a May-Ro Design Studio által a budapesti Konyhakiállításon bemutatott konyhai enteriőrt, amely a dizájnt, funkciót és gépészeti megoldásokat a legmagasabb szinten kezelte egységként. Dobogós helyre  kerültek  az Alno és a Nolte konyhabútorai is.

A Linea tökéletes példája annak a trendnek, amivel a konyha egyre inkább a mindennapi élet részévé válik. A technológiai újítások eredményeként olyan finom vonalak alkalmazása válik lehetővé, melyek korábban nem jellemezték a konyhabútorokat. Az anyagok, színek és elemek kiválasztásának szinte végtelen lehetőségét kínálja ez a bútorcsalád, melyhez tökéletesen illenek a beépített gépek is, dizájnban és funkcióban egyaránt” – mutatott rá a döntés hátterére Ivánka Katalin, a zsűri tagja.

Linea konyhabutor May-Ro

A márciusban megrendezett Konyhakiállításon, Magyarország egyetlen tematikus konyhai seregszemléjén tíz stúdió pályázott az idén alapított „Kitchen First” díjra, melyet a szervezők azzal a céllal alapítottak, hogy kellő ismertséget és elismerést szerezzenek a konyha aktív élettérré alakításában meghatározó szerepet vállaló hazai vállalkozásoknak.

„Nagyon örülünk, hogy első alkalommal mi nyertük meg a díjat! Úgy érzem, az elismerés annak a munkafilozófiának is szól, amellyel több évtizede dolgozunk a hazai konyhakultúra formálásán. Remélem, hogy jövőre is jó esélyekkel indulunk a versenyen, a mezőny biztos, hogy bővülni fog.” – mondta a díj átvételekor Szász Jenő, a May-Ro ügyvezetője.

Linea butorcsalad

A díjnyertes bútorcsalád részletes bemutatása:

A Linea (vonal) elnevezés már önmagában is arra utal, hogy a tervezés lényege a funkcionalitás és az elegancia megteremtése, mivel a vékony vonal meghatároz egy teret, és a formák tisztaságát idézi, így az eredmény tökéletes kivonata az egyszerűségnek és minimalizmusnak.

A Comprex a Linea-rendszerben egy forradalmian új, egyedi 12 mm-es vastagságú bútorlapot alkotott meg, melynek összetételében a két MDF-lap közé foglalt alumínium méhsejtháló nemcsak a vékony bútorlap kikönnyítésére szolgál, hanem garancia a tartós és időtálló bútor megalkotására, és ezek mellett a környezet kímélésére és megóvására is összpontosít.

A folytonos térkialakítás lehetővé teszi a tökéletes konyhakörnyezet létrehozását, melynek hivalkodása egyúttal a mértékletes összeszedettségben rejlik. Ez a koncepció végtelen tervezési lehetőséget kínál mind az anyagok és azoknak színei, mind az elemmagasságok és nyitási módok kiválasztásakor.

Budapesten a Konyhakiállításon debütált a Linea bútorcsaláddal a Miele két új designsorozata. A hűvösen elegáns „Ice” és a temperamentumos „Fire” beépíthető készülékek egyedi hangulatot teremtenek a térben. A káprázatos és csillogó Miele „Ice” designban az alumínium, a króm, és az üveg kifejező egységet alkotnak. A Miele „Fire” készülékek titán frontfelülete évtizedeken át megőrzi eredeti szépségét, az aranyozott kiegészítők pompát sugározva tökéletes díszei a konyhának.

Forrás: Pálmai Ildikó sajtóreferens

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?