Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Tondach nyerte el a 2014-es Szocsiban megrendezésre kerülő téli olimpiára készülő épületek tetőfedő anyagának exkluzív beszállítási megbízását

Gyártói hírek, cikkek 2011. 05. 02.
TONDACH Venus egyedileg kifejlesztett,  exkluzív cserépfelület a Szocsi projektre
TONDACH Venus egyedileg kifejlesztett, exkluzív cserépfelület a Szocsi projektre
  • A Tondach Gleinstätten AG nyerte el a "Szocsi 2014" olimpiai projekt tetőfedő anyagainak beszállítási megbízását
  • A "GornajaKarusel" elnevezésű olimpiai projektlétesítmények teljes tetőfelülete 160.000 m²
  • TONDACH innováció - egyedi felület kifejlesztése a szocsi projektre
  • 2011. március 14: Szerződés aláírás

Gleinstätten (Ausztria, Steiermark) 2011. május 02.: A Közép- és Délkelet-Európában piacvezető Tondach Gleinstätten AG az olimpiai falu orosz generálkivitelezőjétől kapta meg ezt az exkluzív szerződést a tetőfedő anyagok beszállítására a Szocsiban zajló munkálatokhoz. A Fekete-tenger partján fekvő város rendezi a 2014-es téli olimpiát.

TONDACH termékek a Szocsiban lévő "GornajaKarusel" projektre

A TONDACH Gleinstätten AG kapta meg a "GornajaKarusel" elnevezésű olimpiai projekt tetőfedő anyagainak beszállítási megbízását. A "Krasznaja Poljana" régiónak ez az egyik legnagyobb fejlesztési beruházása a 2014-es olimpiai játékok keretén belül.

2013. év végéig kell felépülnie a sport és turisztikai komplexumnak valamint az ún. médiafalunak. Az olimpiai faluban lakóépületek, nyaralóházak, butikok, szállodák, éttermek, sport és turisztikai központok épülnek, továbbá létesítenek egy orvosi központot is. 1780 szálláshelyet alakítanak ki 3-5 csillagos kategóriában, mintegy 580.000 m²-en. A kormányzati határozat alapján és a nemzetközi olimpiai bizottság felügyelete alatt megvalósuló beruházás összértéke 850 millió Euró.

A teljes tetőfelület 160.000 m², amelyet különböző TONDACH termékekkel fednek be, és beépítésre kerül az alapcserepekhez illő TONDACH tartozékrendszer is: ereszcserép, gerinccserép, gerincszellőző szalag, hófogó rendszer stb. A 540 és 960 méteres tengerszint feletti magasságban lévő fő tetőfelületekre a TONDACH Venus nevű tetőcserepe kerül fel két különböző színben. A 29 x 48,5 cm-es tetőcserepet az időtlen elegancia, az íves forma és a funkcionalitás jellemzi. Felhasználása gazdaságos, mert csupán kb. 11 db-ra van szükség m²-ként. A kisebb és különlegesebb formájú tetők esetében a főépítész a TONDACH hódfarkú cserepe mellett döntött. A TONDACH hódfarkú tetőcseréppel különleges építészeti formák kialakítása is lehetséges, mint pl. kupolák és tornyocskák. A kettősfedésnek köszönhetően a hódfarkú tető cserép tökéletes védelmet nyújt szélsőséges időjárási körülmények között is.

"Az olimpiai projektre ajánlott TONDACH termékprogram mind funkció, mind formák, mind színek tekintetében harmonikusan összehangolt egészet alkot. A megbízás odaítélésénél az ökológiai és tartós építés is döntő szempont volt, ezért ezt a projektet a nemzetközileg elismert brit szabvány, nevezetesen a "BREEAM" (Building Research Establishment Environmental Assesment Method) szerint tanúsították. A TONDACH termékek vegyi adalékoktól mentesek, hiszen csak természetes alapanyagokból (agyag, víz, levegő, tűz) készülnek, legfontosabb jellemzőjük pedig a dizájn és a funkcionalitás. Szinte nincs is más olyan tetőcserép, amely tartósságát tekintve összemérhető lenne vele.

A GornajaKarusel termékbeszállítási szerződésének értéke 2,5 millió Euró. A kivitelezési munkák már gőzerővel folynak, ezért az első cserépkiszállítás már 2011-ben megvalósul", nyilatkozta Martin Olbrich, a Tondach Gleinstatten AG kereskedelmi és marketing vezetője.

Az épületek állagának hosszútávú megőrzése érdekében az olimpiai projekt kivitelezési munkáit koordináló orosz generálkivitelező az olimpiai falu központjában lévő lakóépületek tetőfedésénél a kiváló minőségű TONDACH termékek mellett döntött. A szerződést 2011. március 14-én írták alá. A kivitelezési munkákat 2010 szeptemberében kezdték el, és a tervek szerint 2013 év végéig fejezik be. A beruházást állami tulajdonban lévő bankok, Szocsi város önkormányzata és Krasnodar régió finanszírozza.

TONDACH innováció - exkluzív cserépfelület kifejlesztése a Szocsi projektre

A TONDACH Venus nevű termékének új színeit (RV3 és RV4 engóbszínek) a TONDACH Gleinstätten AG több lépcsőben fejlesztette ki az orosz építész csapattal, a generálkivitelezővel és a tetőfedő céggel közösen. A szín a zöld, a sárga és a szürke keveréke, amit egy speciális eljárás során égetnek a cserepek felületére. A mediterrán hangulatú tető felület összképe nyugodt és harmonikus. Minden cserép hátoldalába belenyomják a Szocsi 2014 feliratot.

A fejlesztés hat hónapig tartott, melynek során 6 különböző szín és felületi dizájn született. A mintatető felületek fedése egyre inkább megközelítette a projekt team elképzeléseit, míg végül kiválasztották a TONDACH Szocsi terméket, és aláírták a szerződést.

A TONDACH Gleinstätten AG rövid bemutatása

Az ausztriai székhelyű TONDACH Gleinstätten AG Európa szerte 2.400 embert foglalkoztat, 34 gyára van 11 országban. A tetőfedő anyagok piacán a cég Közép,- és Kelet-Európában piacvezető, éves gyártó kapacitása 350 millió db tetőcserép, ez kb. 28 millió m² tetőfelület fedésére elegendő; továbbá a konszern 125 millió NF falazótéglát állít elő.

2010-ben a konszern konszolidált árbevétele 181 millió Euró volt (2009-ben 199 millió Euró). A TONDACH Gleinstätten AG stratégiáját tekintve mindig a helyi managementre, a legújabb technológiákra és az innovatív termékpolitikára épít.

Olimpiai falu építése Szocsiban

Szocsi, az oroszországi üdülőhely 2014-ben az egész világból fogad atlétákat a téli olimpiai játékokra. Addig még sok a tennivaló, nem csupán új sportlétesítményeket kell építeni, hanem a közlekedési infrastruktúra, az energiaellátás, a telekommunikációs hálózat valamint a gasztronómiai és hotelszektor modernizálásának fontos feladatát is el kell végezni. Ezen felül a terület fővárosát, Krasznodárt is korszerűsítik. Az olimpiai falu építésén 200 kivitelező cég, 100 tervező- és mérnökiroda dolgozik, amelyek összesen 30.000 építőmunkást foglalkoztatnak.

Az olimpiai játékokat akár olyan presztízsprojektnek is nevezhetjük, amelynek nemzeti és nemzetközi jelentősége van. A beruházásra szánt összeg igen jelentős, kereken 9 milliárd Euró. A teljes régió profitál majd az építkezésekből, hiszen Szocsi nem csak a 2014-es téli olimpiai játékoknak ad otthont, hanem itt rendezik meg a 2018-as futball világbajnokságot, valamint a Forma 1-es orosz nagydíj versenyét is.

Forrás: TONDACH Magyarország Zrt.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Kerámia tetőcserép
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?