Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Creaton tető nyert az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton

Gyártói hírek, cikkek 2011. 04. 29.
A túrkevei református templom tetőfelújítása a Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép natúr színű változatával készült
A túrkevei református templom tetőfelújítása a Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép natúr színű változatával készült

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, rangos ÉMSZ Év Tetője Nívódíj Pályázat „Magastető” szekciójának idei nyertese a túrkevei református templom tetőfelújításával Filus Róbert lett, aki ehhez a munkához a Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép natúr színű változatát használta. Filus Róbert a Creaton 2010 Tetőszépségversenye második helyezettjeként pályázott az ÉMSZ Nívódíjára.

52 tetőfedő szakember 64 pályázata érkezett a 2010 őszén első alkalommal kiírt Creaton Tetőszépségversenyre. Az elismert szakemberekből álló zsűri, szigorú szakmai szempontok szerinti döntése alapján az eredetileg tervezett 5 helyett a legjobb 9 tető kivitelezőjét nevezte be - a Creaton saját költségén - az ÉMSZ országos szakmai versenyére.

További 8, kiemelkedően szép és minőségi munkát végző tetőfedő szakember mellett a túrkevei református templom felújításának kivitelezőjét, Filus Róbertet is a Creaton indította az idei megmérettetésen, ahol munkáját az ÉMSZ zsűrije a „Magastető” szekcióban a legelőkelőbb helyezéssel ismerte el.

De nem ő volt az egyetlen Creaton tetőcseréppel dolgozó kivitelező, akinek munkáját a zsűri kiemelte:

Ignácz György egy kaszói lakóház tetőjével hívta fel a zsűri figyelmét, amelyért annak különdíját is megkapta, illetve elnöki elismerő oklevéllel díjazta László Miklós egy szentendrei családi ház tetőzetén végzett nívós munkáját.

Filus Róbert mellett a Creaton által benevezettek között volt Nagy József 2 épülettel, Bartis László, Lőrincz Sándor, Smányi Zsolt, Orbán Attila Csaba, Molnár Attila, Balog Péter is.

A Creaton 2011. őszén ismét e pályázat segítségével gyűjti össze a legszebb tetőket és indítja a legkiválóbban dolgozó szakembereket a rangos országos megmérettetésen.

A Creaton Tetőszépségverseny 2010. díjazottai

I. helyezett: Knittel Ferenc - Családi ház (Siófok-Balatonszéplak-Alsó) - Creaton Kera hódfarkú tetőcserép, kékesen égetett

II. helyezett: Filus Róbert - Református templom (Túrkeve) - Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép, natúr szín

III. helyezett: Nagy József - Gyógyszertár (Tura) - Creaton Harmonie tetőcserép, földszínű

Különdíjban részesültek:

  • A szakszerű, gondos műemléki felújításért: Bartis László - Templom (Andocs) - Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép, natúr szín
  • A különleges és összetett tetőformák igényes, gondos cserépfedéséért: Nagy József - Szabadidő központ (Domony) - Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép, natúr szín
  • A Creaton kiegészítők precíz, szakszerű alkalmazásáért: Lőrincz Sándor -   Társasház (Pécel) - Creaton Rapido tetőcserép, natúr szín

A Creaton Tetőszépségverseny 2010 pályázatról

A tetőfedők, kivitelezők szaktudása elengedhetetlen a minőségi tetők megvalósulásához, ezért döntött úgy a Creaton, hogy 2010-ben első alkalommal 500 000 Ft összdíjazású pályázat keretei között keresi a minőségi munkát végző szakembereket, akiket az Év Tetője Nívódíj Pályázaton is elindított. A Creaton Tetőszépségverseny 2010 pályázaton az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult, magas építészeti színvonalon megtervezett, szakszerűen kivitelezett Creaton tetővel – lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel, bővítéssel – indulhattak azok a tetőfedők, kivitelezők, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői voltak.

A pénzjutalommal és az országos versenyre való benevezéssel is járó elismerésről neves szakmai zsűri döntött.

A zsűri tagjai:

  • dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési tanszék tanszékvezető helyettese, a zsűri elnöke;
  • Tuli Szilárd ács-, tetőfedő mester és bádogos, az ÉMSZ delegáltja;
  • Trombitás Zoltán ács-, tetőfedő mester és bádogos,
  • Ferenczy András szaktanácsadó és
  • Éliás András tanácsadó mérnök.

A bírálati szempontok között döntő fontosságú volt a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

További információ: info@creaton.hu, T: (92) 551 550

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Kerámia tetőcserép

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?