Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot

Gyártói hírek, cikkek 2011. 01. 26.

Az idei építési szezonra tudatosabbá váltak a fogyasztók

Az idei építési szezonban a környezetbarát és a minőségi, tartós termékek piacán vár előretörést a Lindab, amely jelentős termelőkapacitással van jelen Magyarországon. A Lindab új gyártósorral, új termékek piaci bevezetésével az elmúlt években is komoly befektetéseket valósított meg.

A gazdasági válság súlyosan érintette a hazai építőipart, sőt ezen ágazat gyengülése már 2006. óta tart, a válság idején tetőzött. De 2011-re már a kormány és a független gazdasági elemzők egyaránt 3-4 százalékos növekedést jósolnak, amely a várakozások szerint pozitívan hat majd az építőiparra is.

„A gazdasági válság pozitív hozadéka, hogy a vásárlók tudatosabbá váltak Magyarországon is” – mondja Alyyan Nabeel, CEE régióvezető, aki szerint a tulajdonosok jobban odafigyelnek épületeik állagmegóvására, és a felújításnál a tartósság és az energiatakarékosság a legfőbb szempont. Mindemellett idén tovább nő a kereslet a minőségi és környezetbarát termékek iránt. Ennek megfelelően az idei építési szezon növekedést hozhat a tartós, így hosszabb távon olcsóbb, minőségi termékek számára.

„A minőségi anyagokkal már középtávon is igen sok költséget és idegeskedést lehet megspórolni. Mindinkább felértékelődik annak a jelentősége, hogy a vásárló megfelelő színvonalú terméket és szolgáltatást kapjon a pénzéért” – magyarázta Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető. – „Nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen.”

Ezért a Lindab átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölésére, valamint figyelemfelhívást kezdeményez a tudatos fogyasztói vásárlás érdekében. Ez a következő elemekből áll össze:

  1. Termékazonosítás. A Lindab dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással és dokumentációval segíti és védi az építkezőket az esetleges visszaélésekkel szemben, ezen felül ellátja termékeit az „Ellenőrzött eredet” logóval is.
  2. Garancia. A Lindab termékeit szintén márkaspecifikus, 15 illetve 30 évre érvényes garancialevéllel látja el.
  3. Ingyenes, helyszíni Lindab Eredetiség Garancia szolgáltatás. A Lindab Expert-ek, azaz a cég bádogos szakértő munkatársai fogyasztói, szerelői, kivitelezői érdeklődések, igények esetén telefonon és személyesen, a helyszínen térítésmentesen segítenek és megvizsgálják, hogy a kivitelező valóban eredeti Lindab-terméket használt-e, illetve hogy a beépítés szakszerűen történt-e meg. Ezen szolgáltatás továbbfejlesztése fontos hangsúlyt kap az idei évben.

Aki az alábbi minőségi problémákra utaló jeleket észleli, mindenképpen vegye igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen könnyen lehet, hogy a probléma oka az, hogy a megállapodással ellentétben a kivitelezés során mégsem Lindab-terméket használtak fel:

  • a terméken nincs Lindab jelölés (ez termékenként különböző- videojet, dombornyomás, etikett – részletek a Lindab weboldalán),
  • a termék nem vízzáró,
  • az elem bevonata leválik, a színe megfakul,
  • a termék alapanyaga nem Lindab minőség (kérdezze az eladót az alapanyagról: cinkréteg van-e, milyen vastagságú, hogyan került rá a bevonat, azaz a szín)
  • a termék rozsdásodik, repedezik, az anyag már kisebb fizikai hatás esetén is könnyen deformálódik,
  • a termék nem bírja el a terhelést (pl. a hó súlyát),
  • rozsdás vízlefolyás látható a falon – pl. az ereszcsatornánál
  • a korcolt tető felhullámosodik.

A tudatos, minőségi, tájékozott vásárlással mindez megelőzhető. Ha már észlelte a hibákat, a Lindab-szakértők a helyszíni felmérésben és a hiba megállapításában akkor is segítenek, ha a hibát a nem szakszerű beépítés, vagy a nem megfelelő karbantartás okozza.

Fokozott óvatosság az uniós beruházásoknál

A Gazdaság Kutató Intézet építőiparra vonatkozó 4 százalékos növekedésre felállított prognózisát azzal is indokolta, hogy a 2013-ig lehívható EU-s pályázati pénzek jelentős részét hazánk még nem vette igénybe. Idén folytatódnak az uniós beruházások, amelyeknél fokozottan érvényes a minőségvédelem fontossága.

A beruházó önkormányzatokat fokozott felelősség terheli a megfelelő anyagok kiválasztásánál, hiszen minden esetben be kell tartani a vonatkozó hazai és uniós szabályokat, előírásokat. Ezért ezeknél a beruházásoknál végképp nélkülözhetetlen a megfelelő műszaki ellenőrzés, amit csak regisztrált, képzett, megfelelő kreditekkel rendelkező műszaki ellenőrökkel szabad végeztetni – hívja fel a figyelmet a Lindab.

Forrás: FLOW PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fém anyagú tetőfedés, cserepes lemez

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?