Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Online kreditpontszerző továbbképzés – Táj- és kertépítészeknek is

Új, online kurzussal bővült a www.epitesztovabbkepzes.hu oldal, amely az előző, „Tetők, homlokzatok” című továbbképzési anyagunkhoz hasonlóan a  "Szabadon választott építész (MÉK) és mérnöki (MMK) továbbképzés" menüpont alatt érhető el. 

A most megjelent „Kertépítés, kerti-, köztéri berendezések” képzést táj- és kertépítész kollégáknak ajánljuk. Természetesen hasznos lehet az építész tervezőknek is, hiszen kiemelten fontos, hogy az építész átfogó tudással rendelkezzen: számos tervezési feladatban ő az első, sőt nemegyszer az egyetlen szakember, aki az építtetővel kapcsolatba kerül.

Az anyagban 17 gyártó, forgalmazó cég mutatkozik be - a szakmai cikkek, termékismertetők újdonságokra, a tervezés során betartandó szempontokra hívják fel a figyelmet. A kreditpont megszerzéséhez 20 tesztkérdés megválaszolása szükséges.

A tartalomból:

A környezettudatos építés termékei, technológiái természetesen ezen a területen is megjelennek. Magától értetődő lenne például a kültéri, nyáron használatos medencét napenergiával fűteni: 

Az összegyűjtött esővízzel lényegesen csökkenthető a háztartásban felhasznált ivóvíz mennyisége. A tartály elhelyezésére - mérete miatt - elsősorban a kert kínál lehetőséget: 

A lapostetőkön, terepszint alatti létesítményeken szakszerűen kialakított zöldtető visszatartja az esővizet, védi a tetőszigetelést, megköti a port, javítja a klímát és életminőségünket. Fontos lenne, hogy minél több tetőkert épüljön. Tervezési szempontok, termékek: 

Szintén környezetünk védelméhez járulna hozzá, ha a beton úszómedencék helyett több fürdőtó létesülne. Úszásra ugyanúgy alkalmas, de egyben teret biztosít a vízi élővilág számára is:

Ha viszont úszómedencét építünk, a jó vízminőséghez folyamatos kezelésre van szükség: 

Esztétikus, tartós kerítések:

Kerítés építhető a Magyarországon általánosan még nem ismert gabion szerkezetből is, de a kőkosaras építési mód tartóssága, újrafelhasználható, természetes, környezetbe illeszkedő anyaga ezen kívül még számos alkalmazási területen indokolja elterjedését:

Az igényes környezet fontos eleme a díszítés:

Minőségi közterek a szabadidő igényes eltöltéséhez, sportpályák:

A terasz, az erkély és a loggia a lakás kellemes tartózkodási terei, de sajnos, csak az év egy részében használhatóak. Nem árt tudni, hogy van korszerű módszer is arra, hogy ezt az időt meghosszabbítsuk:

A  gyártó, forgalmazó cégek számos problémával szembesülnek a kivitelezés során, amelyek szakszerűbb tervezéssel megelőzhetők lettek volna. Az alábbi cikkek ilyen tapasztalatok alapján születtek:

Az anyagból előre is fel lehet készülni, az Épinfó alábbi oldalain »

Az online továbbképzés  a tervezési jogosultság meghosszabbításához szükséges kreditpontszerzés gyors, kényelmes formája, akár otthonról is elvégezhető. A képzés a www.epitesztovabbkepzes.hu oldalon regisztrációt követően azonnal megkezdhető.

Kapcsolódó cikk a "Tetők, homlokzatok" képzésről »

Forrás: Napház Építésziroda Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Oktatás, szakmai továbbképzés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?