Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Építőmánia 2010

Felújítások könnyedén - Épületrekonstrukciók könnyűszerkezetek alkalmazásával

A könnyűszerkezetes felújítások és hőszigetelések legújabb módszereit, anyagait bemutatni és a magyar építészeti szemléletet átformálni fogott össze négy ismert és elismert építőipari vállalat. Az Építőmánia című kiállítással egybekötött konferenciára olyan tervezőket és kivitelezőket, műszaki ellenőröket és tűzvédelmi szakembereket várnak, akik nyitottak az új módszerek iránt, és akik szakmai ismereteik mellett kredit pontjaikat is gyarapítani kívánják.

Az építőipari válságból való kilábalást a szakma helyzetének elemzői - többek között - a felújítások számának megnövekedésétől remélik. Bővítenek, renoválnak magánépíttetők, és egész városrészek revitalizációját tervezik önkormányzatok. A régi épületek felújítása sokszor a legmodernebb építészeti technológiák alkalmazását teszi szükségessé.

Tekintettel kell lenni a több évtizedes falazat víztelenítésére, új födém kialakításakor a teherbíró képességére, a tűzbiztos hőszigetelések felszerelhetőségére, a páramentesítésre és a vízszigetelésre. Többek között az ilyen problematikus feladatok hatékony és gazdaságos megoldására kínál anyagokat és technológiákat az MMK, a MÉK és a TSZVSZ által is akkreditált Építőmánia 2010 konferencia-sorozat, amelyet szeptember 9-21. között öt nagy vidéki városban (Győr, Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc) rendeznek meg.

Különösen időszerűek ezek a kérdések, amikor az elkövetkező időszakban milliárdos nagyságrendben kell megkezdődniük az árvíz sújtotta települések újjáépítésének. Ha ezeket a renovációs munkákat átgondolt koncepciók alapján végzik, természetes lesz, hogy nem az elavult konstrukciók újrateremtése történik meg, hanem a napjaink követelményeinek megfelelő, energiatakarékos, biztonságos és korszerű épületek születnek újjá.

Ehhez azonban elengedhetetlen a tervezők és a kivitelezők számára az ismeretanyaguk fejlesztése, hiszen az elmúlt fél évtizedben számtalan új könnyűszerkezetes technológia és szigetelési rendszer vált elérhetővé Magyarországon.

Erre teremt lehetőséget az Építőmánia 2010, a könnyűszerkezetes felújítások és szigetelési megoldások konferenciája, ahol a legnevesebb hazai szakértők – többek között Dr. Tóth Elek, levezető elnök - előadásában hallhatnak olyan témákról, mint

  • a kockázatmentes hőszigetelési eljárások,
  • a könnyűszerkezetes megoldások tető és homlokzat felújítására,
  • a lapostetők hő-, pára- és vízszigetelése,
  • az épület felújítások tűzvédelmi tapasztalatai vagy
  • az acélprofilok teherbírása.

A résztvevők megismerkedhetnek a felújítás tervezését szolgáló legújabb szoftverekkel is. Elméleti áttekintést adnak a hallgatóság számára Dr. Dunai László és Dr. Ádány Sándor egyetemi előadók, a praktikus megoldásokat pedig az OKF tűzvédelmi szakértői továbbá Horváth Sándor és Pataky Rita ismertetik.

A konferencia szakmai főtámogatója a Műszaki Egyetem Magasépítési Tanszéke, további szakmai támogatók TSZVSZ (Magyar Tűzvédelmi Szövetség), ÉMSZ (Tetőfedők és Bádogosok Szövetsége) és az MKE (Magyar Könnyűszerkezetes Egyesület).

További információ és regisztráció a www.epitomania.hu oldalon és a szervező gyártók weboldalán, telefonos elérhetőségein.

Szervezők:

  • Lindab
  • ROCKWOOL
  • R.W. Bautech
  • Éptár

Forrás: MediaJam

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?