Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Electrolux RealLife, a valós életre tervezett mosogatógép

Gyártói hírek, cikkek 2010. 05. 26.

Bárhogyan is pakoljuk be az edényeket az Electrolux RealLife mosogatógépébe, biztosan tisztán fogjuk kiszedni őket onnan. Az 5 irányból érkező vízsugár mindenhol eléri a koszos edényeket. Ráadásul a 10 literrel nagyobb belső térbe már beférnek a rendhagyó formájú és nagyméretű edények is.

A pakolás művészete

Eddig valóban úgy érezhettük időnként, hogy művészet bepakolni az edényeket a gépbe, egy-egy nagyobb összejövetel vagy főzés után. Ha nem a szabályok szerint, katonás rendben álltak a tányérok és a poharak, előfordult, hogy nem lett minden maradéktalanul tiszta. De kinek van ideje, energiája minden alkalommal arra figyelni, hogy szakszerűen pakoljon be a mosogatógépbe? Arról nem is beszélve, hogy a nagy lábosok, a pizzás tányérok, vagy a különleges sütőformák a legtöbbször kimaradnak a gépi mosogatásból, mert nem férnek be. Pedig a mosogatógép van értünk, nem pedig fordítva.

Az Electrolux a valós életre tervezte RealLife mosogatógépeit, melyekbe úgy pakolhatunk bele, ahogy az edényeket éppen használjuk. Ha estére már majdnem megtelik a gép, nem kell újra átpakolni az egészet, hogy beleférjenek még a főzéshez használt lábosok is. A RealLife mosogatógépek egyedülálló módon megnövelt belső tere 10 literrel nagyobb a megszokottnál, miközben a gép külső mérete változatlan maradt. Ez 4 centiméterrel magasabb hasznos belső teret jelent, ami éppen arra elegendő, hogy a nagyobb méretű, vagy különleges formájú edények is kényelmesen elférjenek a gépben.

Az új mosogatógépek XXL méretű belső tere és rugalmasan alakítható kosarai lehetővé teszik, hogy a pakolóteret a szennyes edények méretéhez és formájához igazítsuk. A kosarak állításával ott alakítható ki nagyobb hely, ahol arra szükség van, így optimalizálhatjuk a belső tér kihasználtságát.

Az sem baj, ha a tányérok, poharak és főzőedények egymás hegyén-hátán állnak a mosogatógépben. Az alsó vízkarra egy új, plusz szatelit vízkar került, mely önállóan is forog, így a vízsugár az edények legnehezebben elérhető részeire is eljut, bármennyire zsúfolt a gép. A készülékben egyedülálló módon, öt irányból érkezik víz az edényekre, egy felülről, kettő a középső karról, és az új forgókar miatt, szintén kettő alulról. Így a bent lévő tányérok, poharak akkor is teljesen tiszták lesznek a program végére, ha nem katonás rendben állnak.

Az Electrolux RealLife mosogatógépek környezettudatosság tekintetében is példamutatóak. A készülékek egyedülálló AutoOff funkciója, három perccel a program vége után, automatikusan kikapcsolja gépet. Így a mosogatógépek, a következő bekapcsolásig, egyáltalán nem fogyasztanak energiát. A nappali áramfogyasztás tovább csökkenthető, ha a késleltetett indítás funkciót kihasználva, éjszaka dolgozik a gép. Az új modellek annyira csendesen működnek, hogy nyugodtan lehet tőlük aludni.

A legújabb Electrolux mosogatógépek alacsony energiafogyasztásuk mellett a vízzel is spórolnak. A nagyobb belső tér és az 5 irányból érkező vízsugár csupán a hatékonyságot növeli, a készülékek vízfogyasztását egyáltalán nem. A Real Life modellek mindössze 12 liter vizet használnak fel egy tele töltet mosogatása során. A készülékek AquaSave rendszere lehetővé teszi, hogy a gép minden esetben a lehető legkevesebb víz felhasználásával mossa tisztára az edényeket. Az új mosogatógépek az összes Electrolux modellhez hasonlóan AAA besorolást kaptak.

A RealLife mosogatógépek beépíthető és szabadonálló változatban is kaphatók.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?