Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Város-rehabilitáció a VIII. - IX. kerületben

Hungária Malom Udvar
Hungária Malom Udvar

Építész klub - szakmai kerekasztal-beszélgetés

(MÉK akkreditáció folyamatban)

Honnan és hová tart Budapest belső területeinek rehabilitációja, illetve kiemelten VIII. - IX. kerületben. Mit lehet és mit érdemes tenni, hogyan történik ez tőlünk nyugatabbra.

Erő Zoltán építész, ezekkel és hasonló kérdésekkel foglalkozó előadása nyitja meg a VIII. - IX. kerület rehabilitációjával foglalkozó, a IX. kerület egyik ipari műemlékében, a loft irodaházként is hasznosított Hungária Malom Udvarban, a Malom Kávézóban megrendezésre kerülő építészeti kerekasztal beszélgetést. 

Az este témája általában a város-rehabilitáció, illetve ezen belül a VIII. - IX. kerületben az elmúlt években tapasztalható látványos átalakulások. Maga a tágabban és szűkebben vett helyszín, a hasznosított ipari műemlék, a Hungária Malom Udvar és a Malom Design Kávézó is apropót ad a témának.

Milyen szerepe lehet az elkövetkező években a megújuló VIII. - IX. kerületnek, van-e egységes elgondolás Budapest és a megújuló VIII. - IX. kerület viszonyára, van-e piaca a loftként aposztrofált épületekben kialakított lakásoknak, irodáknak, mi állja útját egy-egy műemlék felújításának és hasznosításának, mit érdemes felújítani?

A rendezvényen megkérdezzük minderről Ráday Mihályt, a Budapesti Városvédő Egyesület elnökét. A beszélgetés vendégei lesznek Fábián László építész, a Mérték Építészeti Stúdió ügyvezetője és Radványi Gábor, a Futureal Csoport főépítésze, akik a Corvin köz a Szigony utcáig tartó terület átalakításának is szereplői, de nem csupán ebben a minőségükben kérdezzük őket.

Moderátor: Tóth Balázs – építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének tagja

  • Időpont: 2010. június 3., csütörtök, 16.00-18.00, regisztráció 15.30-tól
  • Helyszín: Hungária Malom Udvar, Malom Kávézó (IX. Soroksári út 48.)

A részvétel regisztráció ellenében ingyenes, regisztráció nélkül a helyszínen 2 000 Ft+ÁFA

Jelentkezés és további információ: Build-Communication Kft - info@buildmarketing.hu (23) 611-028

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?