Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az Electrolux bemutatja a jövő konyháját

Gyártói hírek, cikkek 2010. 03. 19.
Heart of Home készülék
Heart of Home készülék

Az Electrolux a 2050-re várható életviteli normákhoz igazodva megtervezte a jövő konyháját, melyet az Otthon szívének (Heart of the home) nevezett el. A készülék megoldást kínál mindazokra a kihívásokra – energia- és víztakarékosság, szűkös hely – melyek alig 40 éven belül szerves részei lesznek életünknek.

Az ENSZ szerint 2050-ben várhatóan 9 milliárd ember él majd a Földön, s 74 százalékuk lesz városlakó. Tovább nő a megavárosok (több mint 10 millió lakost számláló települések) száma, ahol egyre többen osztozunk majd a rendelkezésünkre álló erőforrásokon. Új hulladékfeldolgozási módszerekre lesz szükség, s az energiatakarékos termékek és épületek fontosabbak lesznek, mint valaha.

Ezt a jövőképet alapul véve alkották meg az Electrolux tervezői a Heart of the Home koncepciót. Az Otthon szíve egy intelligens, interaktív, multifunkciós amorf formájú megoldás, mely egyszerre tölti be a konyhaasztal, a főzőfelület, a szakácskönyv és a mosogató szerepét.

A Heart of the Home maximálisan igazodik a felhasználó igényeihez. Főzés előtt csak fel kell pakolni a kiválasztott alapanyagokat a felületre, s a készülék elemzi az élelmiszereket. A felületen megjeleníti a hozzávalókból elkészíthető ételek receptjeit, s az érintőképernyőn lapozgatva kiválaszthatjuk, hogy melyik ételt szeretnénk megfőzni.

A következő lépésként a változtatható formájú felületen az ujjunkkal körberajzoljuk, s ezzel kijelöljük a főzőzóna nagyságát, majd a tenyerünket rányomjuk a kijelölt felületre, így kialakítjuk a kívánt mélységet. Ezt követően beletesszük a hozzávalókat, majd a csúszókapcsolós vezérléssel beállítjuk a hőmérséklet-fokozatot és a főzéshez szükséges időt.

Az Otthon lelkének működéséről készült rövid animációs film az alábbi linkre kattintva érhető el:

http://www.youtube.com/watch?v=qwLpquelYFI

A Heart of Home készülék a főzés előkészületeihez, és a társasági élethez is teret biztosít. Maga a felület nem melegszik fel, csak a kijelölt főzőzónában képződik hő, ezért az asztal többi része munkapultként használható. A koncepciótermék látványkonyhának is beillik, s főzés közben együtt lehetünk, beszélgethetünk vendégeinkkel, családtagjainkkal.  

A „Heart of the Home” készüléket 2010. február 12-én a stockholmi DesignBoost kiállításon mutatták be először.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?