Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Passzívház nyílt napok a PAOSZ szervezésében

A Nemzetközi Passzívház Nap programjaihoz kapcsolódva 2009. november 6–8. között a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) - hagyományteremtő szándékkal - nyílt hétvégi napokat tart.

Három nap alatt az ország több pontján megépült - minőségellenőrzött -, illetve kivitelezés alatt álló passzívházakat tekinthetnek meg az érdeklődők. A nemzetközi nyílt nap keretében 600 épület kerül bemutatásra, Magyarországon 12 ház bemutatását vállalták a szervezők.

Budapest és az agglomeráció mellett, a vidéki városok is szerepet kaptak a bemutatkozásban, így Tényőn, Orosházán, Dunaújvárosban, Jakabszálláson és Kiskunfélegyházán is várják az érdeklődőket. A látogatók közvetlenül a tulajdonosoktól, lakáshasználóktól és az építtetőktől kaphatnak információkat.

Az épületek tulajdonosai önként vállalták, hogy az érdeklődők kérdéseire válaszoljanak, hiszen ők még élénken emlékeznek az építkezés előtti előkészítő időszakra, mikor a felmerülő kérdésekre, kételyeikre választ keresve, lázasan kutattak minden fellelhető információ után.

Ez a gondolat vezérelte a szervezőket, hogy segítő kezet nyújtsanak a passzívházépítés előtt állóknak és a szakemberek sokat ígérő megfogalmazásai helyett, konkrét tényeken és számokon alapuló információkkal lássák el a téma iránt érdeklődőket.

A magas tervezési követelmények és a szigorú ellenőrzés garantálja, hogy a 90’-es évek elején megálmodott passzívház elmélet a valóságban is tökéletes megoldást nyújtson azoknak, akik a józan energetikai megfontolások mellett megtervezett épületeiket 90%-kal kevesebb fűtési költség mellett kívánják üzemeltetni.

Bátran ajánlhatjuk hát mindenkinek, hogy látogassa meg a lakóhelyéhez legközelebb megtalálható épületet, reményeink szerint sok érdekes és tanulságos tapasztalatot szereznek majd ezen a hétvégén és bízunk benne, hogy hamarosan az elkötelezett passzívházépíttetők között köszönthetjük látogatóinkat.

A nyílt napokon a részvétel díjmentes.

A passzívházak címét és megközelíthetőségét nem áll módunkban közölni. Kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a programvezetőkkel. Elérhetőségeik a www.passzivhaznap.info oldalon találhatók.

Forrás: Kardos Labor Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Passzívház
Környezetbarát termékek, technológiák

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?