Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Egyre közelebb a teljes elszigeteltség?

Gyártói hírek, cikkek 2009. 08. 24.

Az elmúlt években összesen minden magyar polgár legalább egy flakon szigetelő-, vagy ragasztóanyagot vásárolt. Gazdasági válság ide vagy oda: közel a teljes „elszigeteltség”? Ajtók, ablakok beépítésénél, különféle hézagok tömítésénél töretlen népszerűségnek örvendenek a csúcsminőségű anyagok.

A Soudal Magyarország kimutatásai szerint Magyarországon az év elmúlt években több mint 12 millió darab termék fogyott. Valószínűsíthetően főleg azok elhatározásából, akik korábban esetleg a saját bőrükön tapasztalták a rossz minőségű tömítőanyagokból származó hátrányokat.

A legnagyobb mértékben az üvegezéshez, különféle fugákhoz használatos szilikon-termékek fogytak, amelyek esetében az eladott darabszám meghaladta a három és fél milliót. Ettől azonban nem sokkal maradt el a főként nyílászárók tokjainak beépítésénél használt purhabok forgalma, amely szintén átlépte a hárommilliós határt. A dobogó harmadik fokán az univerzális, szinten minden rés kitöltésére alkalmas akril tömítők végeztek, alig maradva el a hárommilliós darabszámtól.

A fentiekkel ugyan nem vetekedhet, de a 300 ezres darabszámot is elérte a nedves felületeken, például fürdőszobákban kiválóan alkalmazható Fix All néven forgalmazott ragasztó-tömítő újdonság forgalma. Mivel ezzel még csak most ismerkedik a hazai piac, az érdeklődő ügyfelek gyakorlati bemutatóval egybekötött előadáson szerezhetnek tapasztalatokat az anyag tulajdonságairól, felhasználási területeiről.

A Soudal termékek egyik sikerének titka a minőség és a hatékonyság. Hiába a nehéz gazdasági helyzet, sokan rájöttek már, hogy nem éri meg a gyengébb minőségű anyagokkal kísérletezni, hogy aztán a későbbiekben a többszörösét költsék javításokra és felújításokra. Érdemesebb egyszeri nagyobb ráfordítással az elérhető legjobb és legmegbízhatóbb tömítőanyagok mellett voksolni. 

Forrás: Ferling PR 

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tömítések
Ragasztástechnika, ragasztók

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?