Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A fűtésszámla 30-40 százalékáért a rosszul szigetelő ajtók és ablakok felelősek

Gyártói hírek, cikkek 2009. 08. 11.

A Hörmann Thermo Pro ajtóival jelentősen csökkenthetők a hőveszteségek

Budapest, 2009. augusztus 11.Egy modern bejárati ajtónak napjainkban már sokféle kritériumnak kell megfelelnie. Azon kívül, hogy illeszkedik az épület homlokzatába, és egyedivé varázsolja házunkat, fontos hogy a bejárati ajtó tökéletesen szigeteljen és biztonságos legyen. Manapság egyre nagyobb szerepet kapnak azok a technikák, anyagok, amelyek segítségével javítható az épületek hőszigetelése, ezáltal csökkenthetők a fűtési költségek. A Hörmann új Thermo Pro bejárati ajtói megfelelnek a magas hőszigetelési elvárásoknak, ezáltal csökken a lakások által elhasznált hőmennyiség, és csökkenek a fűtési költségek.

A hőszigetelés az 1970-es évektől kezdve egyre fontosabb szerepet kapott a mindennapi életben. Ennek oka, hogy megfelelő hőszigetelő anyagok alkalmazásával energiát takaríthatunk meg, s ezzel csökkenhet a lakások fűtésszámlája. Kevesen tudják, hogy egy családi ház esetében a fűtési költségek harminc-negyven százalékáért, sorházaknál pedig közel ötven százalékáért a nem megfelelően szigetelt nyílászárók felelősek. Tehát olyan ajtók és ablakok beépítésével, amelyek megfelelnek a legújabb hőszigetelési előírásoknak, nagymértékben csökkenthető a fűtésszámla. A hőszigetelés melletti másik érv a környezet védelme, hiszen segítségével csökkenthető a káros anyagok kibocsátása, így kevésbé szennyezzük környezetünket.

„A Thermo Pro beltéri ajtócsalád a Hörmanntól megszokott kiváló minőséget garantálja vásárlóinknak. Ezek az ajtók megfelelnek korunk kihívásainak, hiszen hőszigetelésüknek és a dupla tömítéseknek köszönhetően jelentősen csökkenhet a lakás hővesztesége, ezáltal alacsonyabb lehet az energiafelhasználás is” - mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója.

A lakások megtervezésénél érdemes figyelembe venni azt a kormányrendeletet, amely szerint 2009. januárjától minden új építésű épületnek szüksége van energiatanúsítványra. A tanúsítvány lehetővé teszi az épületek energiafogyasztásának és fenntartási költségeinek összehasonlítását. Azonban nemcsak az újonnan épült lakások esetén érdemes megfontolni a korszerű hőszigetelési eljárások használatát. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium már kiírta a Klímabarát Otthon pályázatát, amelynek keretében megfelelőn hőszigetelt nyílászárók cseréjére is lehet pályázni.

A Hörmann Thermo Pro ajtóit úgy alakították ki, hogy használatukkal nagymértékben csökkenthető a lakások energiafelhasználása. A hatékonyabb hőszigetelés érdekében ezeket az ajtókat dupla tömítéssel látták el, amelyet az alsó részen saroktömítéssel egészítettek ki, valamint poliuretán keményhabbal töltöttek ki, csökkentve ezáltal az ajtó hőátbocsátási értékét (U-értékét), amely így jóval alatta marad a törvényben meghatározott követelményeknek.

A Thermo Pro ajtók használatával azonban nemcsak energiát takaríthatunk meg, de a nyolc pontos reteszelésnek köszönhetően ezek kiemelkedően biztonságosak is. A Hörmann ajtói egyaránt készülhetnek acélból és alumíniumból. Az acél kivitelű ajtóhoz három modern, valamint hat klasszikus, kazettás motívum választható. Az alumínium ajtókat szintén három motívummal szállítják, s ezeket még egyedibbé teszik az egyedi üvegrátétek valamint a nemesacél keret. Mindkét ajtótípus tizenöt színben vásárolható meg, az acélajtók pedig a manapság divatos Golden Oak (arany tölgy) felülettel is kaphatók.

A Hörmann további két bejárati ajtócsaládját, a TopComfort és TopPrestige ajtókat szintén széles választékban, 79 motívummal kínálja. A ThermoPro ajtókhoz hasonlóan ezeknek a márkáknak is rendkívül alacsony a hőátbocsátási képessége. A Vario program keretében a bejárati ajtót saját ízlésünk szerint alakíthatjuk, illeszkedve a homlokzathoz: mindegyik motívumhoz kiválaszthatjuk a nekünk tetsző színt, kilincset és üveget is. Ezek a csúcsminőségű, modern ajtók kényelmesen, távirányítással is működtethetők, valamint automatikus biztonsági rendszerrel is felszereltek.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Nyílászárók
Bejárati ajtók
Ajtó
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?