Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az Electrolux bemutatja futurisztikus design koncepcióit

Gyártói hírek, cikkek 2009. 08. 04.
A falra rögzíthető Volare - minikonyha funkció
A falra rögzíthető Volare - minikonyha funkció

Interaktív energiaasztallal és művészeti alkotásnak tetsző mini konyhával válaszol az Electrolux a fogyasztói trendek változására. Az Electrolux design csapata megtervezte a jövő háztartásának ultramodern készülékeit.

Az Electrolux a GfK Roper Consulting piackutató céggel együttműködve feltérképezte azon trendeket, amelyek hatással lesznek a fogyasztók lakberendezési és életviteli szokásaira az elkövetkezendő években. A kutatás szerint, az emberek nem kedvelik, ha szokásaiknak, napi rutinjuknak a tér és idő határt szab, ezért kap a következő időszakban a multifunkcionalitás kulcsfontosságú szerepet.

A kutatás szerint a konyha már nem csak a főzés és étkezés, hanem a társasági élet, és szórakozás helyszíne is. A főzés a baráti összejövetelek szerves része, ezért a fogyasztók elvárásai is a minőségi, gyors és könnyű megoldások irányába változnak. A jövőben előtérbe kerülnek majd a professzionális, komplex és egyénre szabott megoldások, a funkcionalitás mellett azonban a design szerepe továbbra is kiemelkedő marad.

A kutatás eredményeire reagálva az Electrolux design csapata megtervezte a Rendez-vous (randevú) és Volare (szárnyalás) névre keresztelt két koncepcióterméket. A Rendez-vous asztal tervezésekor a cél az volt, hogy a munkapultnál alkotó házigazda, a vacsora elkészítése közben is részt vehessen a társasági életben.

A csapatépítő fantáziatermék egy interaktív energiaközpont is egyben, mely vezeték nélkül működteti a hozzá csatlakoztatott készülékeket. Sík felülete alkalmas főzésre, illetve telefon töltésére is. Az asztal alsó részében moduláris fiókok találhatók, melyek helyettesíthetők hűtőszekrénnyel, vagy bármilyen szükséges háztartási készülékkel. A Randez-vous egyben egy virtuális séf szerepét is betölti, ami a szakácsot instrukciókkal látja el főzés közben. Miután az étel elkészült, a vendégek elfogyasztják vacsorájukat a készülék kerámia felületén, ami az indukciós technológiának köszönhetően nem melegszik fel főzés közben.

Az Electrolux dizájnerei a kisebb otthonok szűkös konyháira is gondoltak, amikor megtervezték a Volare nevű modellt. A falra rögzíthető koncepciótermék egy mini konyha funkcióját látja el, hiszen egyszerre alkalmas főzésre, sütésre, poharak tárolására, jégkocka vagy akár forró italok készítésére. A készülék érintőgombos vezérlőpanelről irányítható, a beépített főzőlap pedig le vagy felhajtható annak függvényében, hogy éppen akarnak-e rajta főzni. Használaton kívül a Volare egy esztétikus és modern műalkotásként is megállja helyét.

A jövő készülékeit az Electrolux - világszerte 150 főt foglalkoztató - design csapata álmodta meg, Henrik Otto, a globális formatervezési részleg elnökének vezetésével. A dizájnerek feladata a mindennapokban olyan háztartási készülékek megtervezése, melyek kellően tükrözik az Electrolux holisztikus design filozófiáját. Az átgondolt design a koncepciótermékek esetében is a minden igényt kielégítő funkcionalitásban és a minimalista külsőben mutatkozik meg.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?