Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

3D alkalmazások a csarnoktervezésben

Gyártói hírek, cikkek 2009. 07. 17.

A Ruukki termékeinek optimális alkalmazására újonnan kifejlesztett 3D program segítségével könnyen és gyorsan, akár az ügyféllel együttműködve tervezhetők az egyszintes csarnokrendszerek.

Az időfaktor az építőiparban gyakran döntő fontosságú – különösen igaz ez az un. könnyűszerkezetes csarnokok építése kapcsán, ahol a más előnyös tulajdonságok mellett a gyors építés és rövid időn belüli használhatóság elsődleges szempont lehet.

A Ruukki saját fejlesztésű 3D tervezőprogramja segítségével az egyszintes standard csarnokmegoldások tervezésénél, az egyszerű és gyors tervezési- és ajánlattételi folyamat miatt jelentős időmegtakarítás érhető el.

„Míg korábban az ajánlattétel több napba telt, és több személy munkáját vette igénybe, az új fejlesztésű szoftver segítségével az ajánlatok néhány perc alatt elkészülnek.” – mondta Szontagh István tervezési igazgató, az program fejlesztési vezetője.

A megrendelőnek lehetősége nyílik, hogy a Ruukki szakembereivel közösen tervezze meg az épületet, így az ügyfél által kért változtatások azonnal alkalmazhatóak, ami szintén lerövidíti a megvalósítás folyamatát.

A program segítségével könnyen felépíthető egy virtuális, standard szerkezetű csarnok 2D és 3D formátumban is. A tervezés során rugalmasan változtathatók a homlokzati és tetőmegoldások, az ajtók, ablakok és tetőbevilágítók elhelyezése is kényelmesen variálható. A szoftver további előnye, hogy nem csak részletes anyagköltség-kimutatást készít Excel táblázatban, de 2D rajzokat és természetesen 3D képeket is csatol a csarnokról.

Ezt a megoldást választotta a Gorenje szlovéniai raktárának megterveztetése során, ahol a szigorú kiválasztási kritériumok között a beruházás megvalósításának határideje az egyik legfontosabb szempont volt. A közel 1 millió Euró értékű beruházás 3 hónap alatt valósult meg, amelynek során a 3D tervezőprogram biztosította gyors előkészítő munka a Ruukki termékek melletti döntésben meghatározó jelentőségűnek bizonyult.

A program a Ruukki szerződött kereskedőpartnereinél is elérhető, így ők a megrendelők számára pár perc alatt meg tudják tervezni és ki tudják számolni a megfelelő szerkezeti- és költségmegoldást.

További információ a 3D tervezőprogramról és az egyszintes csarnokrendszer megoldásról a ruukki.hungary@ruukki.com e-mail címen kérhető.

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?