Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Új típusok a Ruukki CL homlokzati rendszer kínálatában

Gyártói hírek, cikkek 2009. 06. 17.

Új típusokkal bővült a Ruukki CL homlokzati rendszer termékcsaládja. A hosszanti peremei mentén profilozott, CL90 és CL100-as vízszintes homlokzati burkolóelem olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek például a modern irodaházaknak jellegzetes, ugyanakkor időtálló külsőt kölcsönöznek.

Az épületfelújításokhoz is tervezett sávos falburkoló rendszer különösen alkalmas olyan homlokzatok fedéséhez, amelyek többféle, eltérő anyagból készültek. A Ruukki CL méretpontos és jól kidolgozott homlokzati rendszer, amely gyors szerelést tesz lehetővé. Az állítható CL rögzítő konzol még egyenetlen falszerkezet esetén is sík felületet biztosít.

A CL90 és CL100 burkolóelem rögzítése rejtett csavarozással történik. A lamellát a felső pereme mentén kell rögzíteni, ily módon a függőleges értelmű hőmozgások szabadon létrejöhetnek. Az oválfuratok lehetővé teszik a vízszintes irányú elmozdulást, hőmérsékletváltozás hatására.

A CL homlokzatburkolattal a felületek vízszintesen és függőlegesen is burkolhatók.

További információ a termékekkel és szolgáltatással kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható. A Ruukki homlokzatburkolatait tartalmazó katalógus innen tölthető le.

ADATOK:

Méretek

  • Hasznos magasság: CL90: standard 300 mm, minimum 300 mm, maximum 350 mm. CL100: standard 300 / 350 mm, minimum 300 mm, maximum 350 mm
  • Szélesség: minimum (150) 510 mm, maximum 3 000 mm
  • Mélység: 30 mm, 5 x 10 mm-es ovális rögzítő furatokkal

Rögzítés

  • Önfúró csavarokkal

Alapanyagok

  • DX51D+Z275 horganyzott Ruukki acéllemez, bevonattal
  • Rozsdamentes (EN 1.4301) és saválló (EN 1.4401) acél
  • Alumínium (EN AW 1050 A)
  • Réz (EN 1172 Cu-DHP)

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?