Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Új generációs Canon imagePROGRAF termékcsalád a CAD és GIS piacok számára

Gyártói hírek, cikkek 2009. 04. 29.
  • Az új Canon nagyformátumú nyomtatók a CAD és GIS piacok felhasználóinak készültek, és a költségek nyomon követésén túl felhasználóbarát kezelést, és páratlan minőséget biztosítanak
  • A Canon 2008-ra 2,7 százalékkal közel 19 százalékra növelte részesedését az A1-es és A0-ás nyomtatás európai piacán  

Budapest, 2009. április 29. - A Canon Europe, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a 24” Canon imagePROGRAF iPF650 és iPF655, valamint a 36” Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755 nagyformátumú nyomtatóit. A vállalat a négy új modellel a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) és a térinformatikai rendszerek (GIS) piacát célozza meg.

A Canon imagePROGRAF iPF650 és iPF655 kategóriájuk leggyorsabb berendezései közé tartoznak: egy A1-es méretű oldalt 30 másodperc alatt nyomtatnak ki. A Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755 berendezések az A0 méretű nyomatokat mindössze 48 másodperc alatt készítik el. Az új modellek komoly előrelépést jelentenek a termelékenység, a minőség és a használhatóság terén. Ehhez hozzájárul a teljes birtoklási költség csökkenése, így a Canon ügyfeleinek befektetése még hamarabb megtérül.

Az új termékek bevezetése egy jelentős befektetési időszak eredménye, amely a 2007-es 16,1 százalékról 2008-ra 18,6 százalékra növelte a Canon részesedését az A1-es és az A0-ás nyomtatás európai piacán¹.  A Canon CAD és GIS termékcsaládja jelenleg hét modellt foglal magába, amelyek a 24” verzióktól (Canon imagePROGRAF iPF605, iPF650 és iPF655) a 36”-es sorozaton át (Canon imagePROGRAF iPF750 és iPF755) a 44” termékvonalig (a tavaly bemutatott Canon imagePROGRAF iPF810 és iPF820) terjednek.

A Canon egyedi funkciói minden modellben megtalálhatók, így alkalmazásukkal a költséghatékonyság mellett idő is megtakarítható. A festéktartályok működés közben cserélhetők, míg a szegélynélküli nyomtatás csökkenti a befejező műveletekhez szükséges időt. Ezen funkciók kombinálhatók továbbá egy különálló vágógéppel a gyorsabb és pontosabb vágás, valamint egy Gigabit Ethernet kapcsolattal a fájlátvitel meggyorsítása érdekében.

Az új termékek továbbra is figyelemre méltó pontosságot és minőséget kínálnak - minimális vonalszélességük 0,02 mm, pontosságuk +/- 0,1% ². A Canon ötszínű reaktív tintái kiegészültek egy magenta árnyalattal a szélesebb vörös színskála érdekében. A Canon tisztában van a felügyeleti és kezelési költségek csökkentésének jelentőségével, így új számviteli szoftvere nyomon követi a nyomtatásonkénti költségeket, míg a Canon eMaintenance szolgáltatás a Canon Office és Professional termékei esetében segít felügyelni a gépek teljesítményét, nyomon követni az alkatrészek élettartamát és megrendelni a fogyóeszközöket.

A Canon az új LFP felhasználóknak intuitív kezelőpanelt épített készülékekbe. Az új modellek továbbá a médiabeállításokat tároló és a nem megfelelő médiaformátumokat felismerő funkciókat - az iPF655 és az iPF755 esetében -, illetve a nyomtatás idejét mérő számlálót is tartalmaznak. Az új, stílusos és kompakt kialakítás részeként az elöl található lapadagoló és lapkiadó tálca automatikusan 20 darab A1-es vagy A0-ás nyomatot tud felhalmozni, így a készülék a legszűkösebb irodai környezetben is hatékonyan működtethető.

Az LFP-termékcsalád a nyomtatási költségek csökkentése érdekében 80 GB-os beépített merevlemezzel - az iPF655 és iPF755 esetében -, és gazdaságos működési móddal rendelkezik. A készülékek HP-GL/2-kompatibilisek - beleértve a paletta és toll beállításait -, amely az egyszerűbb integrálást szolgálja a már meglévő CAD és GIS környezetekbe. Ezen felül a régi berendezések zökkenőmentes cseréjét elősegítendő, a modellek kompatibilisek a vezető CAD-szoftverekkel és rendszerekkel. 

„A Canon éves bevételeinek több mint 9 százalékát forgatja vissza a kutatásba és fejlesztésbe. A világ folyamatosan változik, és bár a meglévő imagePROGRAF nyomtatók sokáig voltak kategóriájuk legjobbjai, örömmel mutatjuk be termékkínálatunk legújabb generációját. Ügyfeleink igényeinek figyelembevételével jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre a termelékenység, a kezelhetőség és a minőség területén, hogy továbbra is biztosítsuk a Canon előnyét a nagyformátumú CAD és GIS nyomtatók piacán” - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe LFP részlegének igazgatója.

A Canon imagePROGRAF iPF750 és imagePROGRAF iPF755 2009. májusától lesz megvásárolható Európában, míg a Canon imagePROGRAF iPF650 és imagePROGRAF iPF655 2009. júniusától elérhető.

¹ Az adatok az InfoTrends vállalattól származnak.

² A 0,02 mm-es minimális vonalvastagság a képfelbontás alapján számított elméleti érték. A tartománypontosság csak CAD célra készített nyomathordozón érhető el: bevonat nélküli papíron, matt bevonatos papíron, CAD pauszpapíron vagy matt CAD filmen.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?