Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Olcsó, tartós elemekkel a válság ellen

Gyártói hírek, cikkek 2009. 04. 14.

2009. április 14. - A gazdasági válság természetesen kihat a hazai építőiparra is. Egyre több olyan vélemény lát napvilágot, miszerint a világot sújtó krízis egyik legnagyobb vesztese lehet az ágazat, és az építőanyagok árai előreláthatóan jelentősen emelkedni fognak. A Lindab rendszereinek új termékei választ adhatnak a problémára.

A cég hazai piacon is bevezetésre kerülő új fejlesztései az aktuális nehézségek figyelembevételével készültek. A vékonyfalú rácsos főtartó, a könnyűszerkezetes falváz-rendszer valamint a cserepes- és trapézlemezek legújabb generációja alternatívákat kínál az anyagi nehézségekre, nem csak az olcsóbb előállítás, anyagár és szerelés révén, hanem a hosszútávon megspórolt költségekkel is.

Vékonyfalú rácsos főtartó 

A vékonyfalú acél C-profilokból összeállítható könnyűszerkezetes rácsos főtartó kiválóan alkalmas kis- és középméretű ipari épületek tetőszerkezetének megvalósítására. Már az előregyártás is garantálja a tartósságot, hiszen az összeállítás üzemben, időjárástól védett helyen történik, nagy szilárdságú, tüzihorganyzott profilokból. Az olcsó és gyors kivitelezést pedig az egyszerű szerelést eredményező hatlapfejű metrikus csavaros bekötések biztosítják, valamint a kis önsúly miatt a tartók szállítása is igen gazdaságos. A tervezés folyamatát egyedülálló, gyors statikai méretező szoftver: a DimTRuss program segíti elő.

Könnyűszerkezetes falváz-rendszer 

A Construline könnyűszerkezetes falváz-rendszer legoptimálisabb felhasználási területét az 1-2 szintes épületek teherhordó falai valamint a többszintes vázas épületek kitöltő illetve függönyfalai képviselik. A könnyű súly, a pontos gyártási geometria, a tartós tüzihorganyzott acél alapanyag, a magas teherbíró képesség, és a gyors megvalósítás mind a gazdaságos kivitelezés elősegítői. A szigorodó energetikai követelményeknek is megfelelő rendszerrel a fenntartási költségek is csökkenhetnek, a kiváló hőszigetelésnek köszönhetően. Az acél falvázoszlopok közé hőszigetelő anyag kerül; a belső oldalra pedig párazáró fólia. De a hőtechnikai jellemzők javítását segíti a vékonyfalú szelvények gerinclemez-perforációja is. Az acélszelvények gerincéből gyárilag kivágott, egymástól eltolt, résszerű lyukak kedvezően megnövelik a hővezetés útját, ezáltal számottevően csökkenthető az acél falváz okozta hőhíd hatása.

Cserepes lemezek 

A cserepeslemezek új eleme, az LPA Nordic alacsony hullámmagassággal lett kialakítva. Ez anyagtakarékosabb felhasználást biztosít, aminek köszönhetően kisebb négyzetméterár biztosítható a megrendelők számára. Az olcsóbb ár nem válik a minőség vagy az esztétika kárára, a termék kivitelezése megegyezik a már megszokott „hagyományos” cserepeslemezeknél járatos módszerekkel, és öt standard színben kapható. A másik újdonság, az LPA Sandic ráadásul a rögzítéshez rejtett csavarozást alkalmaz, így fokozottan biztonságos vízzárást biztosít, a csavarral átfúrt részek nem érintkeznek közvetlenül a külső időjárási viszonyokkal.

A Lindab valamennyi új terméke olyan előnnyel lett tehát felruházva, amely az építési folyamat minden szereplője számára – beruházótól a tulajdonoson és a tervezőn át a kivitelezőig – fontos szempont: könnyű, gyors és olcsó kivitelezés, és a költségeket szintén kímélő tartósság.

További információ: www.lindab.hu

Forrás: Ferling PR

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?