Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

KÉK - 2009 Évnyitó

Lezárult a KÉK és az Orco Property Group féléves együttműködési időszaka

Az elmúlt 6 hónapra a KÉK az ORCO Property Group felajánlásának köszönhetően beköltözhetett a befektetői csoport tulajdonában lévő, fejlesztés előtt álló Szervita téri irodaházba. Az ORCO és a KÉK együttműködéséről mostanra elmondható, hogy mind a nyilvánosság és a sajtó, mind a szakmai célkitűzések szempontjából mindkét intézmény profitált a fél éves összefogásból. Releváns és komoly olvasottságú médiumok foglalkoztak a támogatás tényével és üzenetével, illetve azzal a kérdéssel, hogy vajon gyakorlattá válhat-e az itthon még kevéssé megszokott, a piac felől érkező fellépés a civil szféra irányában. A KÉK a Szervita tér révén szintén nem mindennapi lehetőséggel élhetett, léptékében ugyanis maga a ház inspirálta többek között a Makett Fesztivált („100 szoba – 100 makett”), vagy az épület tervezőjének emléket állító záró kiállítást („A Bauhaus-tól a posztmodernig – Szabó István építész életműve”).  

Hogyan tovább? 

A KÉK állandó helyszín hiányában is változatlan lendülettel folytatja tevékenységét: a következő néhány hónapban programjainkat külső színtereken valósítjuk meg. Nemzetközi konferenciáink (Emerging Identities – East!, Tetőterek építészete), az elmaradhatatlan Pecha-Kucha Est, új szakmai vitafórum sorozatunk és a BudapestBerlin Szalon is Budapest különböző kulcspontjain bukkannak majd fel a közeljövőben. Az éppen aktuális helyszínekről a hírlevélben és a honlapon folyamatosan tájékoztatást adunk!

Felhívás! A KÉK helyszínt keres

Programjaink természete és a közönség állandóságra vonatkozó igénye egyaránt indokolják, hogy ne rendezvényről rendezvényre változzon a KÉK helyszíne. A Magyarországon első és ez idáig egyetlen kortárs építészeti központ tehát ismét támogató partnert és új helyszínt keres. A Szervita téri tapasztalatok alapján ráadásul fontos szempont lett a városközponthoz való kötődés is, ugyanis az elmúlt fél év során megsokszorozódott a közönségünk, ami azt is jelzi, hogy sokat számít a könnyű és gyors megközelítés is. Ezek a tényezők játszottak közre abban, hogy egyre inkább Budapest belső kerületeire koncentráljunk.

A helykeresés kapcsán az ötleteket, felajánlásokat a sara.orosz@kek.org.hu címre várjuk.

Forrás: Kortárs Építészeti Központ hírlevél

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?