Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Electrolux Inspiro: „autofókusz szakácsoknak”

Gyártói hírek, cikkek 2008. 11. 12.

Budapest, 2008. november 12. - Az Electrolux forradalmian új beépíthető sütővel jelent meg a piacon, mely kivívta a profi szakácsok elismerését, ugyanakkor a kevés szabadidővel rendelkező, vagy a főzésben kevésbé járatos vendéglátók is tökéletes ételeket készíthetnek benne.

Az Electrolux Csoport Kitchen Theatre riportjából¹ kiderül, hogy egyre több ember tölti szabadidejének egy részét barátaival otthon, különösen a konyhában, ami a társasági élet középpontjává vált. A főzés egyre divatosabb, ezt a médiában felbukkanó sztárszakácsok nagy száma is igazolja. Az otthoni vendéglátás, s ezzel együtt a házigazda által készített ételek, egyre népszerűbbek a baráti társaságok körében.

Az Inspiro tervezésekor három trend határozta meg a termékfejlesztés fő irányvonalát: az otthoni szórakoztatás elterjedése, a főzés nagyra becsült készségként való megjelenése, valamint az az igény, hogy kevesebb idő alatt az összejövetelek házigazdái is nagyon finom, és látványos ételeket készíthessenek.

Az Inspiro beépíthető sütő fantasztikus eredményeinek titka a világon egyedülálló hő menedzsment rendszerében rejlik, mely a súly kalkulációval és a beprogramozott 80 európai recepttel együtt minden ételt tökéletesre süt. Az adott étel automatikus sütési paramétereinek kiszámítása és beállítása hasonló folyamat ahhoz, mint amikor a fényképezőgépek a megvilágítástól és témától függően automatikusan állítják be a rekeszértéket, az expozíció idejét és az élességet.

„Amikor a fényképezőgépeknél bevezették az automatikus expozíciót és az automata élességállítást, sokan kételkedtek a megoldás életképességében. Azonban egy idő után az automata élességállítás is bekerült az alapvető szolgáltatások sorába. Mind a sütő, mind a fényképezőgép esetében egyetlen gombnyomással biztosítható a professzionális végeredmény.” – mondta Belényesi Zsolt, az Electrolux értékesítési igazgatója.

Hogyan működik?

Mindössze két paramétert kell megadnunk a sütőnek. Válasszuk ki a jobb oldali kijelzőn látható, 5 főkategóriát jelölő piktogram közül a megfelelőt:

  • sütemény (kenyerek, torták és piték)
  • hús (húsok, szárnyasok és halak)
  • fagyasztott (gyorsfagyasztott ételek és sütemények)
  • egytálétel (rakott ételek, felfújtak és csőben sütött ételek)
  • pizza (friss, fagyasztott, elősütött és pizza szelet)

Rakott krumpli esetén válasszuk az egytálétel opciót. A kiválasztott főkategória függvényében a bal oldalon tovább pontosítjuk az étel típusát. Jelen esetben válasszuk a burgonya ételek menüpontot, és máris nyomhatjuk az OK gombot. Az Inspiro sütő jelzi, hogy melyik szintre kell tenni a tepsit a hideg sütőben.

A készülék kiszámítja, hogy a hideg sütő melegítésével együtt mennyi energiára és időre van szükség az étel megsütéséhez. Az információt összeveti a sütési technikákat tartalmazó adatbázisával, kiszámolja a szükséges melegítési módokat (felül, alul, oldalt, meleg levegő, grill), és gondoskodik a megfelelő sütésről.  Amikor az étel elkészült, a sütő leáll, és jelzi a szakácsnak, hogy végzett.

Az automatikus programozás mellett, természetesen hagyományos sütőként is működik a készülék, ha a kézi üzemmódot választjuk ki rajta.

„Az Inspiro segítségével az Electrolux a professzionális konyhai technikákat az otthonokban is elérhetővé tette. Nincs még egy olyan sütő, ahol leállítás nélkül ötvözhető a felső, az alsó és az oldalsó melegítés a grillezéssel. Az Inspiro sütőt használom otthon és az éttermem konyhájában is, és lenyűgöz a pontossága. Az átlagemberek számára ez olyan lehet, mintha saját szakácsuk lenne otthon.” – mondta Segal Viktor, a fúziós konyha hazai nagymestere.

Az Electrolux Inspiro beépíthető sütő (EOC69400X) 299.900 forint ajánlott fogyasztói áron kapható a szaküzletekben.

¹11 európai országban, 11000 válaszadó visszajelzései alapján készült online felmérés

Forrás: Morpho Communications 



 
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?