Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az első robot-technológiával működő parkolóház Európában

Ingatlan 2008. 07. 03.

Sajtóközlemény – Budapest, 2008. július 03. VIT Nyugdíjpénztár www.vitnyp.hu

Ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, ún. robot-technológiával működő parkolóházát. A 2,5 milliárdos beruházás összesen 341 új parkolóhelyet teremt.

2008. július 3-án 10.30 perckor ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, teljesen automatizált parkolóházát. A VII. kerületben, az Akácfa u. 60. szám alatt található, ún. robot-technológiával működő parkolóház az első Európában. A 2,5 milliárd összértékű beruházás nyomán egyedülállóan kis alapterületen 341 új parkolóhely létesült, ahol az autók parkoltatását teljes mértékben automatizált, kezelőszemélyzetet nem igénylő „robotrendszer” végzi. A koreai fejlesztésű, Siemens-érzékelőkkel ellátott rendszer mind hazánkban, mind Európában teljes mértékben egyedülálló; a XXI. századi technológia a Távol-Keleti fejlesztőmérnökök válasza a parkolási gondokkal és telekhiánnyal küzdő nagyvárosok számára. A rendszer a Budapesten már működő, automatizált parkolóházhoz nem hasonlítható, hiszen a kezelőszemélyzet nélkül, távfelügyelt robotrendszer alig 60-90 másodperc alatt helyezi el a tárolóban az autókat, illetve vezeti őket vissza.

A beruházás a VIT Nyugdíjpénztár jóvoltából valósulhatott meg. A Pénztár, az ingatlan-befektetéseit kezelő GPM Kft.-vel karöltve a társadalomért is felelős gazdasági vállalkozásként, döntéseiben, fejlesztési programjaiban szem előtt tartja az épített környezettel szembeni társadalmi, humánus elvárásokat. A megvalósult projectek hosszú távon, több évtizedre meghatározzák az ott élők, dolgozók lakó- és munkakörülményeit. A befektetők számára így prioritást élvez, hogy alkotásai a jövő számára követendő példát nyújtsanak, élhetőbb környezetet teremtsenek a felnövekvő generációk számára.

A VIT Nyugdíjpénztár számára az ingatlanbefektetések a szélesebb befektetési eszköz paletta által nyújtott kockázateloszlás miatt fontos. A jelenleg is tapasztalható negatív értékpapír-piaci folyamatok mellett az ingatlanbefektetések megfelelő hozamkiegyenlítő hatással bírnak a pénztár teljes hozamára vonatkozóan. Ráadásul, a VIT – a legtöbb hazai nyugdíjpénztár gyakorlatával ellentétben – ingatlanbefektetési alapok jegyei helyett konkrét ingatlan-beruházásokkal rendelkezik, amely kiemelkedő tény a hazai piaci körülmények között. 

Az Akácfa utcai parkolóházon kívül további beruházásaival is igyekszik szolgálni a fenti célokat. Portfoliójában szerepel a budapesti Gül Baba utcában egy egyedi környezetben épülő társasház terve, a Gyógyfű utcában egy tizenöt lakásos luxus társasház építési terve, a Benczúr utcában exkluzív igényeket kielégítő belvárosi apartmanok és irodák felújítása, sőt egy székesfehérvári logisztikai központ is.

További információ: Széles Krisztina GPM Kft.:

Forrás: Ferling PR & Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Parkolástechnika

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?