Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

KÉK székházavató a Szervita téren

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) június 2-ától új helyszínen folytatja a működését az Orco Property Group jóvoltából. A KÉK 2008 végéig az ötödik kerületi Szervita téri irodaházat lakja be, amely régebben az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság (OMFB) székháza volt, ám öt éve üresen áll. A hetvenes évekbeli irodaépület helyén jövőre kezdődik az ORCO beruházása: egy új irodaépület, melynek terveit Zaha Hadid iráni sztárépítész készíti. Az Orco örömmel ajánlotta fel a KÉK-nek a támogatását, amikor korábbi, Nefelejcs utcai helyszínének használata lehetetlenné vált.

A KÉK új székházának megnyitója június 2-án lesz.

Program:  

  • 20:00   Pedro Colón - FAM ARCHITECTOS - a madridi építésziroda bemutatja az iroda által tervezett díjnyertes madridi emlékművüket a 2004-es terrortámadás áldozataihoz és mostanában futó projektjeiket.
  • 21:00  Ház megnyitó – megnyitja az ORCO képviselője, Finta Sándor (KÉK), Jan Kennis (Holland Királyság Nagykövetsége)  
  • 21:00  AR Awards kiállítás megnyitó - megnyitja Lynne Jackson a brit Architectural Review építészeti magazin szerkesztőségi tagja. Az AR Awards, az egyik legjelentősebb díj a feltörekvő fiatal építészek számára. A díjra, melynek célja, hogy a tehetséges új építészgenerációk számára szélesebb körű nemzetközi elismerést szerezzen, már több mint 80 országból, minden lakott kontinensről érkeztek pályázatok elkészült épületekre, design munkákra, tájtervekre, városi terek tervére, bútorokra.
  • 22:00  Házavató buli a 8. emeleti tetőteraszon a város felett,  Dj Csodafarkas és a többiek

Belépő 22.00-től 1000 HUF, az angol nyelvű előadás ingyenes.

A kiállítás 2008.06.02-06.21. között látható.

A Kortárs Építészeti Központ célja az építészeti kultúra terjesztése, támogatása. A KÉK rendezvényein a 2006 óta eltelt időszakban közel 100 eseményen több mint 10.000 látogató fordult meg. A rendezvények között szerepeltek hazai és nemzetközi kiállítások, konferenciák, építészeti túrák és fesztiválok. A szervezet részt vesz a hazai szakmai továbbképzésben, és nemzetközi építészeti adatbázisok magyar anyagainak elkészítésében is.  

A Szervita téri ideiglenes tartózkodás alatt is keresi a KÉK azt az állandó helyet, ahol folytathatja a kortárs építészet tematizálását, és ahol szakmai tevékenységének megfelelő körülményeket tud teremteni.

További információ:

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?