Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Cégnevet vált Magyarország egyik vezető építőanyaggyártója

Gyártói hírek, cikkek 2020. 11. 16.

Cemix néven folytatja a Lasselsberger-Knauf

Budapest, 2020. november 16.A tulajdonosok hosszútávú stratégiai döntése értelmében 2020 novemberétől a veszprémi székhelyű építőanyaggyártó márka- és cégnevet vált. A Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg a gyártást és az értékesítést Magyarországon. A felfutóban lévő  veszprémi  gyár  nem  sokkal  később  felkeltette  az  építőiparban  komoly  érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család érdeklődését, amely 1991 nyarán részedést vásárolt benne, így innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

A cég 2019-ben itthon közel 350 ezer tonna építőanyagot értékesített, amellyel mintegy 12 milliárd forint árbevételt ért el. A Lasselsberger-Knauf Kft. Magyarországon négy termelőüzemet működtet és több mint 180 embert foglalkoztat. Romániában és Horvátországban is leányvállalatokkal rendelkezik, ezekkel együtt éves árbevétele tavaly közel 18 milliárd forint volt.

A több  mint  30  éves  múltra  visszatekintő  építőanyaggyártó  tulajdonosai  hosszútávú  stratégiai megfontolások alapján úgy döntöttek,  hogy a  Lasselsberger-Knauf Kft. november közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését. Ezzel egyidőben a cég román és horvát leányvállalatainak neve is megváltozik (Cemix Croatia d.o.o. és Cemix Romania S.R.L.).

A régiót is érintő döntés értelmében a Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.  A névváltás nagyban erősíti a piaci pozíciókat, elősegíti a gyorsabb fejlődést és a szolgáltatási színvonal emelkedését.

Veit Tamás, a Lasselsberger-Knauf cégcsoportvezetője szerint fontos kiemelni, hogy kizárólag a cégnév és a márkanév módosul november folyamán. „A döntés valóban nem jár más változással, vagyis a tulajdonosi kör, a céges adatok és a terméknevek továbbra is változatlanok maradnak. Vásárlóink és partnereink  ezt  követően  is  ugyanazzal  a  minőségben  és  összetételben  fognak  találkozni termékeinkkel,  ahogy  eddig  megszokhatták.  Kiadványainkon  és  csomagolásainkon  egyedül  a márkanév fog változni Cemix-re” – mondta Veit Tamás.

A Cemix már létező márkanév Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában. A cseh Cemix az ország első építőanyag gyártóinak egyike volt, más név alatt ugyan, de történelme több mint 100 évre nyúlik vissza.  Vagyis egy jól bejáratott, Közép-Európában komoly múlttal és reputációval rendelkező márkanévről beszélhetünk, ami rövid, könnyen kiejthető és könnyen megjegyezhető.

A névváltás kiemelkedően fontos mérföldkő a Lasselsberger-Knauf fordulatokban bővelkedő három évtizedes történetében. Egyben egy olyan új fejezet nyitánya, amely a várakozások szerint nem csak a vállalat jelenlegi három országot felölelő határain belül, de a szélesebb régióban is megváltoztatja a piac összetételét, aktuális trendjét.

Forrás: Lasselsberger-Knauf Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?